MetallicGR

TITAN V GPU: Η έκπληξη της NVIDIA στα $3000!

Recommended Posts

Η NVIDIA εξέπληξε τον IT κόσμο με την ανακοίνωση της high end κάρτας γραφικών TITAN V η οποία αποτελείται από έναν ολοκαίνουριο πυρήνα Volta αρχιτεκτονικής και 12GB HBM2 μνήμη!

 

 

Πριν από μερικές εβδομάδες είδαμε και επίσημα την Star Wars έκδοση της TITAN Xp (Pascal), η οποία προορίζεται κυρίως για τους λάτρεις της σειράς και κυκλοφορεί με κίνητρο τη νέα ταινία του franchise. Πριν από λίγες όμως ώρες η NVIDIA γνωστοποίησε τη νέα της TITAN, ονόματι TITAN V, παίρνοντας το όνομά της από την αρχιτεκτονική του πυρήνα GV100, δηλαδή Volta. Η GPU βασίζεται στο ίδιο cooler με την TITAN Xp (Pascal) αλλά έρχεται σε ένα ανοιχτό χρυσό χρώμα διαφοροποιώντας τη εμφανισιακά.

 

 

 

Volta GPUs υπάρχουν εδώ και μισό χρόνο στα χωράφια της enterprise αγοράς οπότε η συγκεκριμένη υλοποίηση δε θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση σε όσους ακολουθούν τα δρώμενα της high end αγοράς. Η NVIDIA βελτίωσε τα yields της "μεγάλης" Volta, δηλαδή του full die των 5120 CUDA cores που εφοδιάζεται και η TITAN V, έχοντας τη δυνατότητα να λανσάρει ένα ολοκληρωμένο προϊόν στην καταναλωτική αγορά.

 

 

NVIDIA-TITAN-V.thumb.jpg.a9c3d478d636dbd8c2984ab4e0d1ed67.jpg

 

 

 

 

Βέβαια η TITAN V δε θα λέγαμε ότι προορίζεται για gamers, αλλά κυρίως για enthusiasts που ψάχνουν τόσο μια δυνατή κάρτα γραφικών για gaming, όσο και για εργασία χάρη στις επιπλέον δυνατότητες που έχει για Deep Learning και άλλες εφαρμογές που αφορούν την enterprise αγορά. Η NVIDIA αναφέρεται και στην ανασχεδίαση του κλασικού της streaming multiprocessor, ενσωματώνοντας 640 Tensor Cores ενδυναμώνοντας τις deep learning δυνατότητες της GPU, που σύμφωνα με την εταιρία διπλασιάζει το efficiency σε σχέση με την Pascal αρχιτεκτονική.

 

 

NVIDIA-TIATN-V-2.thumb.jpg.de609801c9edc4d372c410273e5c4f7c.jpg

 

 

 

Το εξίσου σημαντικό είναι πως η TITAN V εξοπλίζεται με της νέας τεχνολογίας μνήμες HBM2 και συνολικής χωρητικότητας 12GB που τοποθετούνται περιμετρικά του πυρήνα και επάνω στο ίδιο BGA package. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η TITAN V είναι η πρώτη GPU της NVIDIA στα 12nm FFN (FinFET παραμένει) της Ταϊβανέζικης TSMC ενώ όποιος τη... χρειάζεται μπορεί να τη προμηθευτεί από την ίδια την NVIDIA με τιμή $2999. Περαιτέρω specs υπάρχουν στον πίνακα παρακάτω:

 

 

 

 

 

NVIDIA-TIATN-V-5.thumb.jpg.4a9ea9c7b08755271161fc95ef893d36.jpg

 

 

Screenshot_3.jpg.9942b0c0cb7e53e1451fa6d0cc6e89f9.jpg

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν...η κάρτα έκανε την εμφάνιση της στο γερμανικό Webshop της Nvidia και είναι άμεσα διαθέσιμη στα 3100 Ευρό με περιορισμό στα 2 κοματια προ πελάτη. Δεν υποστηρίζει  SLI ουτε NV Link

 

Edited by Dimitrios1971
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μην ψαρωνετε, δεν ειναι για Gaming. Ισως ξεκουτσουρεψει FP16 και FP64.

Η τιμή της είναι πολύ καλή (μπορεί και να με βρίσετε αλλά θα έλεγα φθηνή!), αλλά πάντα σε σύγκριση με Quadro P100 και Tesla P100. 

 

Edit: Το μόνο αρνητικό είναι τα 12GB HBM2 αντί για 16GB, που σημαίνει δεν χωράει τόσο μεγάλα μοντέλα κρατώντας το mini-batch σταθερό!

Edited by ejic
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, FeelsBadMan said:

Περιμένω να δω τις πραγματικά consumer volta ! Αλλά πολλά μπράβο στην Nvidia πολύ μεγάλο το leap στο compute performance !

Φήμες λένε ότι ίσως δεν υπάρξει consumer Volta.

 

Πάντως η Nvidia βρήκε ωραίο τρόπο να ξεφορτωθεί τις ν100 με χαλασμένα ΗΒΜ stacks

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι ότι είναι πολύ χλωμό να δούμε ανταγωνισμό στη αγορά gpu το 2018. Και με τις ampere μπορεί πάλι να δούμε να βγαίνουν οι 70,80 κάρτες πρώτα και ύστερα οι ti versions, όμως τις τιμές να παραμένουν υψηλές !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now