MetallicGR

Η NASA ανακάλυψε πλανήτες με τη βοήθεια της Google!

Recommended Posts

Εδώ και δεκαετίες η εύρεση νέων πλανητών ήταν μια δύσκολη διαδικασία για τους αστρονόμους, όμως η Google φαίνεται πως την έκανε λίγο πιο... εύκολη!

 

 

Η Google με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της TensorFlow κατάφερε να ανακαλύψει για χάρη της NASA δύο εξωπλανήτες, που όπως δηλώνουν τα ονόματά τους βρίσκονται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος. Οι δύο πλανήτες δεν είχαν αρχικά παρατηρηθεί από την NASA και το σύστημα της Google έκανε δυνατή την εμφάνισή τους με τη βοήθεια Machine Learning.

 

 

 

Πιο ειδικά η NASA στην αποστολή "Kepler" είχε στη κατοχή της ένα σύστημα που της επέτρεπε να εντοπίσει πλανήτες που περνούν από την φωτεινότητα που "κόβουν" από φωτεινά αστέρια. Το πρόβλημα είναι πως το εν λόγω σύστημα δημιουργεί αρκετά μεγάλα αρχεία δεδομένων κάτι που χρειάζεται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ για την αποκρυπτογράφηση σε κάτι που μπορούν να κατανοήσουν οι επιστήμονες. Εκεί είναι που μπαίνει ο εξοπλισμός της Google η οποία όχι μόνο εντόπισε τους εν λόγω πλανήτες, αλλά βρήκε πως το ηλιακό σύστημα Kepler έχει αρκετές ομοιότητες με το δικό μας παρά το γεγονός πως ο ένας πλανήτης που βρήκε η Google έχει θερμοκρασία που ξεπερνά τους 420 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

machineexo-640x353.jpg.d2bca56bc6b630d6cadbea6eeb897388.jpg

 

NASA_PlanetsPart1_v03_1000px.jpg.b40985c50af005d649c7a2fc1a128542.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now