mortisboy

Γνώμες για 32" 4Κ IPS Monitor

Recommended Posts

Καλησπέρα στο team, οι καιροί άλλαξαν μαζί και οι συνήθειες/hobby πλέον χρόνος και όρεξη για benching δεν υπάρχει, οπότε με διάφορα high end parts που έχουν μείνει θα στήσω ενα mini-itx gaming rig, που θα κάνει και λίγο χρήση photo editing. Η vga θα είναι 1080ti οπότε θέλω 4Κ monitor με μη διαπραγματεύσιμο το IPS panel. Στο μάτι έχω βάλει την ASUS PA328Q για πείτε γνώμες λοιπόν :D
 

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το τελευταίο τρίμηνο έχω αλλάξει 3 οθόνες και η μια ήταν 32'' 4Κ θα σου πω ότι θα απογοητευτείς. Οι 32'' είναι πολύ λίγες για 4Κ. Τα πάντα θα είναι υπερβολικά μικρά και ακόμα και το 125% scaling είναι λίγο αλλά το αποδέχομαι συμβατικά. Το 150% scaling είναι ok. Έχε υπόψιν σου όμως ότι αρκετές εφαρμογές θα αλλοιώνονται με το scaling. Μεγάλες εφαρμογές όπως browsers κλπ δεν έχουν θέμα αλλά μικρές εφαρμογές σίγουρα το παθαίνουν.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@sofos1990

Σοφοκλή το είχα στο μυαλό μου αυτό, μιας και έχω δει 28αρες 4κ και ειναι χάλια.

Αλλά να πώ οτι έχω ήδη το main rig που είναι δυνατό μηχάνημα και τελεί χρέη fileserver/workstation/seeding/surfing το οποίο με υπερκαλύπτει και στην ουσία είναι το main pc μου που δουλεύω και διαβάζω και για αυτόν τον λόγο είχα πάρει την Dell U2713H που είναι 2Κ (2560Χ1440) που κατά την γνώμη μου είναι οι ιδανικές ίντσες για αυτήν την ανάλυση.

 

Οπότε το σκεπτικό μου είναι το νέο pc πού θα στήσω να είναι μόνο για games το οποίο θα έχει μόνο έναν nvme 500ρι και δεν θα με νοιάζει ότι και αν πάθει, για αυτό σκεφτόμουν για 4K.

 

Δεν πρόκειται να κάθομαι να διαβάζω-δουλεύω εκεί, θα ανοίγει μόνο για games και άντε αν θέλω να δω κάποιες ιδιαίτερες photo!

 

Τι λες για τέτοια χρήση οκ δεν θα είναι?

@Spirosssss

 

Δεν ξέρω ρε συ Σπύρο ζορίζομαι αρκετά εως πολύ με το 21:9 και ιδίως με το 1440, μέχρι 17:9 θα έφτανα παραπάνω μου φαίνεται πολύ "στενή"

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά τα gamesssss.. Για αυτά στήνεται το κτήνος έτσι; νομίζω το 21:9 θα είναι πολύ πιο immersive.. Εγώ πάντως θα κάνω κίνηση μετα το Πάσχα. Περιμένω ένα νέο μοντέλο Predator να βγει. Αλλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου, από την καυλάντα οδηγείται κυρίως η επιλογή μου.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

κοίτα δεν είμαι τελείως αρνητικός, απλα θέλω να το δω live για να ψηθώ, υπάρχει κανένας εθελοντής με 34ρι g-synch ips 21:9 ? :D

 

καλα θα κάνεις οι καυλάντες πρέπει να βγαίνουν, καλά πιο Πάσχα εγω λέω άντε μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, θα  περιμένω λίγο να δω και τα nano ips τι λένε και είδωμεν!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

:hehe:

 

οχι ρα τα καλά 34ρια Ultra-wide QHD, IPS είναι!

 

ASUS ROG SWIFT PG348Q

with a 34-inch 3440x1440 curved ultra-wide IPS panel

 

Advanced IPS panel technology provides the best color without compromising any speed
 
πάντως τα συγκεκριμένα Ελλάδα παρόμοια τιμή έχουν, άσχετα πουν εγώ standar θα το πάρω απ'  έξω που βγαίνει κανα 200ρι κάτω!

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Θέλω και Predator τρομάρα μου :hehe::hehe: Πώς μου είχε κάτσει οτι είναι VA. Υπάρχει αυτό το Χ34 αλλά κάπου διάβασα οτι θα βγει καινούριο το Q1 '18 και περιμένω να δω τι και πως. Λέγανε οτι θα είναι ουδέτερο χρωματικά αν και το υπάρχον ένα μικρό κόκκινο κομματάκι έχει πίσω οπότε μικρό το κακό..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now