GoriLLakoS

Η AMD δοκιμάζει τους πρώτους της 6-Core CPU της, η Intel θα τους έχει το Q1 2010 !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT][WRAPRIGHT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPRIGHT]Μόλις εχθές η AMD έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση και δοκιμή των νέων της εξαπύρηνων επεξεργαστών της Opteron με πυρήνα Istanbul ! Οι Istanbul είναι κατασκευασμένοι στα 45nm, με 6MB L2 Cache, υποστηρίζουν HyperTransport, 2 κανάλια μνήμης ανα socket και φυσικά το socket που θα τους υποστηρίζει θα είναι το Socket F !

Στο ντεμπούτο τους λοιπόν, υπήρχαν 2 έτοιμα συστήματα, ένα με 4 επεξεργαστές και 24 ενεργούς πυρήνες και άλλο ένα με 2 επεξεργαστές και 12 ενεργούς πυρήνες !

Ενώ σύμφνωνα με τον δημοσιογράφο του techreport, μέσα στο Q2 του 2009 η AMD θα βγάλει στην αγορά ολοκληρο line up απο 6-Core Opterons με Low-Power HE και High-Performance SE μοντέλα !

Task Manager σε Windows Server 2008 με 24 πυρήνες

24-cores-taskman.jpg

Dual Socket σύστημα με 12 πυρήνες ! Το OS είναι Windows Server 2008 το οποίο κάνει host 3 διαφορετικά Virtual Machines (Windows Server 2003, Red Hat Linux, kai SLES 11 x64) και κάθε VM έχει αποκλειστικά 4 πυρήνες "επάνω" του.

4-core-vms.jpg

Μια φωτογραφία απο το σύστημα :

card-swap.jpg

Μετά απο αυτό το άρθρο, ένα παρόμοιο αλλά αυτήν την φορά για τους εξαπύρηνους επεξεργαστές της Intel, γράφτηκε στο fudzilla. Σύμφωνα με το άρθρο, όλοι οι Nehalem Bloomfield θα κυκλοφορούν μέχρι και το τέλος του Q1 2010 αλλά είναι ακόμα άγνωστο το πότε θα κυκλοφορήσουν οι πρώτοι Intel 6-Core Desktop CPUs ! Το πρόβλημα είναι το ίδιο και πάλι. Η απόδοση ! Ακούγεται πώς η απόδοση θα είναι παρόμοια μεταξύ των Bloomfield και των Westmere ! Άσχετα αν οι δέυτεροι θα έχουν κάποια νέα set εντολών και καποιες καινοτομίες στην κατασκευή τους, θα πρέπει να έχουν αρκετά μεγαλύτερη συχνότητα απο τους Bloomfield για να έχουν και μια άξια διαφορά επιδόσεων πρός τα επάνω !

Διαβάστε περισσότερα για τους AMD

εδώ . . .

Διαβάστε περισσότερα για τους Intel εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now