MetallicGR

Η NVIDIA δεν χαίρεται που Servers τρέχουν με GeForce GPUs

Recommended Posts

Πλέον η NVIDIA δε θα επιτρέπει τη χρήση GeForce καρτών γραφικών σε enterprise περιβάλλοντα χρήσης, κάτι που όπως φαίνεται γίνεται κατ' επανάληψη λόγω της χαμηλής τιμής έναντι των Quadro.

 

 

Για χρόνια πολλοί κατασκευαστές δεν χαίρονταν όταν οι χρήστες κατάφερναν να κάνουν περισσότερα με τα φθηνά προϊόντα τους. Το είχαμε δει από το ξεκλείδωμα του overclocking επεξεργαστών με κλειδωμένο πολλαπλασιαστή της Intel, ενώ ανά τα χρόνια, η μόνη που ίσως δεν ενοχλήθηκε ήταν η AMD με το ξεκλείδωμα των διπύρηνων Phenom ΙΙ σε τετραπύρηνους με μια και μόνο επιλογή στο BIOS. Η NVIDIA κατατάσσεται στη πρώτη κατηγορία εταιριών, αυτών δηλαδή που λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

 

Συγκεκριμένα, η NVIDIA άλλαξε πρόσφατα του όρους χρήσης των drivers της και όπως φαίνεται αρκετοί enterprise servers αξιοποιούσαν συμβατικές GeForce κάρτες γραφικών για τις εργασίες τους και όχι τις κατά πολύ ακριβότερες Quadro και Tesla. Φυσικά, η NVIDIA δεν ήθελε κάτι τέτοιο να συνεχιστεί οπότε η μόνη λύση ήταν να περιορίσει το φαινόμενο με ένα αρκετά απλό τρόπο, την απαγόρευση εγκατάστασης των GeForce drivers σε enterprise περιβάλλοντα αφήνοντας όμως απ' έξω όσους χρησιμοποιούν data centers με GeForce GPUs για το blockchain, ή αλλιώς για cryptocurrency mining. Αυτό πρακτικά δίνει στις επιχειρήσεις δύο λύσεις, είτε να προβούν στην αγορά ακριβού NVIDIA hardware που προορίζεται για αυτή τη δουλειά, ή να μεταβούν στην AMD.

 

 

 

LKhb6Bdk2RzjfBlV.jpg.9e31cb22327fcd383f3c6ecf845fb67e.jpg

 

 

XAjGzbl5hwKAjvRM.thumb.jpg.b12d151a2990b64a4bd8636321d5175c.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now