MetallicGR

Το Meltdown fix της Microsoft 'χαλάει' παλιότερα AMD PCs

Recommended Posts

Η διάθεση του patch για το Meltdown της Microsoft φαίνεται πως έχει παρενέργειες σε μερικά PC με AMD επεξεργαστές (πλην των Ryzen), σύμφωνα με πληροφορίες.

 

 

Πιο ειδικά, οι χρήστες που επηρεάζονται από το Meltdown flaw (οι περισσότεροι πλην της AMD) καλούνται να εγκαταστήσουν το update με την ονομασία KB4056892 όμως αυτομάτως το update περνάει σε όλους τους χρήστες άσχετα εάν "χρειάζεται" ή όχι, όπως στην περίπτωση των AMD. Σε αυτή την περίπτωση, χρήστες αναφέρουν πως συστήματα με παλιότερους AMD επεξεργαστές αρνούνται να εκκινήσουν μετά την εγκατάσταση του update, δημιουργώντας πονοκεφάλους.

 

 

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για Athlon X2 παλιότερων γενιών που παρά το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν στην αγορά, υπάρχουν πολλά συστήματα με τέτοια CPUs και μοντέρνα OS για καθημερινή χρήση. Ως εκ τούτου, τα forums της Microsoft άρχισαν να γεμίζουν με αντίστοιχα "παράπονα" χρηστών που ανακάλυψαν πως ο υπολογιστής τους δεν μπορούσε να ξεκινήσει μετά το πρόσφατο update που πέρασε.

 

 

Έτσι, πριν από μερικές ώρες η Microsoft σε επίσημη ανακοίνωσή της αποφάσισε να αναστείλει την αναβάθμιση σε επιλεγμένα AMD συστήματα ενώ όσοι έχουν και κάποιο antivirus τρίτου που συνεργάζεται με την Microsoft ενδέχεται να μη λάβει την αναβάθμιση του Ιανουαρίου.

 

 

 

11471-amd-logo-1260x709.thumb.jpg.3bf34486a135a8fdc9bf4a0fc7d50874.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Καλά να πάθει η μαλακισμένη η AMD (να γιατί πάλι έχει απώλειες η μετοχή της ενώ θα έπρεπε να ανεβαίνει μετά το fiasco της intel). Αντί να υποχρεώσει την MS να μην πατσάρονται (για meltdown) τα συστήματα με AMD, εφόσον οι AMD επεξεργαστές δεν επηρεάζονται, κάθεται παθητικά και  κοιτάει....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now