MetallicGR

Οι κάτοχοι Haswell ή παλιότερων CPU θα επηρεαστούν περισσότερο με το Spectre patch

Recommended Posts

Η ροή των ενημερώσεων από πλευράς Microsoft συνεχίζεται με φρενήρεις ρυθμούς και οι τελευταίες εκτιμήσεις της εταιρίας κάνουν λόγο για γενιές επεξεργαστών Haswell ή παλιότερων.

 

 

 

Η βιομηχανία προσπαθεί να κλείσει τις τρύπες ασφαλείας στο hardware τις τελευταίες ημέρες και μετά το ξέσπασμα των δύο σημαντικών epxloits σε ARM και x86-64 επεξεργαστές της αγοράς ενώ οι χρήστες δεν έχουν παρά να περιμένουν το fix να φτάσει στις συσκευές τους από τον πάροχο του λειτουργικού συστήματός τους. Το Spectre, ένα από τα δύσκολα exploits, τόσο στη διόρθωση, όσο και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να το εκμεταλλευθεί κάποιος τρίτος δείχνει να έχει διορθώσει εν μέρει η Microsoft σε πολλούς Intel επεξεργαστές που κυκλοφορούν.

 

 

 

Σε σχετική ανακοίνωση προ λίγων ωρών αναφέρεται πολύ πιο αναλυτικά στις επιπτώσεις που θα έχει το patch στα συστήματα αναλύοντας μέχρι και τις επιπτώσεις που θα έχει στην κάθε σχεδόν πρόσφατη έκδοση του OS της. Αρχικά, όσον αφορά τις πιο πρόσφατες οικογένειες επεξεργαστών της Intel, η μείωση των επιδόσεων θα είναι μονοψήφια και θα αφορά κυρίως τις μονάδες αποθήκευσης και την πρόσβαση σε αρχεία. Και πάλι όμως τονίζεται πως η διαφορά ίσως να μην γίνει αντιληπτή από τον τελικό χρήστη.

 

 

 

Όπως φαίνεται, όσοι έχουν εγκατεστημένα Windows 7 ή 8 σε συνδυασμό με hardware όπως Haswell επεξεργαστές ή παλιότερους θα καταλάβουν διαφορά στις επιδόσεις των υπολογιστών τους οπότε γενικότερα προτείνεται η αναβάθμιση στο νεότερο λειτουργικό σύστημα. Προς έκπληξη μερικών, η Microsoft αναφέρει πως όσοι IT admins σε servers θέλουν, μπορούν να αποφύγουν το patch επιλέγοντας μεταξύ επιδόσεων και ασφάλειας.

 

 

 

 

meltdown_spectre.jpg.4583577ac05d01c1e9132b0d21623f24.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now