MetallicGR

Αναλογικά πλήκτρα στο νέο πληκτρολόγιο της Cooler Master

Recommended Posts

Στην CES η Cooler Master παρουσίασε το MK851, ένα gaming πληκτρολόγιο το οποίο ενσωματώνει τεχνολογία της Aimpad στα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πλήκτρα του.

 

 

 

Οι διακόπτες ενός πληκτρολογίου ακολουθούν την απλή λογική του ανοιχτού ή του κλειστού κυκλώματος, με τη πρώτη περίπτωση να μένουν ανενεργοί ενώ στη δεύτερη ενεργοποιούν το πλήκτρο στέλνοντας την αντίστοιχη εντολή στον ελεγκτή και κατ' επέκταση στο σύστημα που συνδέεται. Αν και ο τρόπος λειτουργίας δεν πρόκειται να αλλάξει μιας και λειτουργεί μια χαρά εδώ και μερικές δεκαετίες, η Cooler Master θέλει να το βελτιώσει προσθέτοντας διακόπτες ευαίσθητους στην πίεση, ή αλλιώς βάζοντας επιπλέον "σκαλοπάτια" στα οποία θα δίνονται ελαφρώς διαφορετικές εντολές.

 

 

 

Η αρχή είχε γίνει από μια εταιρία ονόματι Wooting όμως η Cooler Master βασίστηκε στην Aimpad και τη σχετική τεχνολογία της για το MK851, gaming πληκτρολόγιό της. Το keyboard ενσωματώνει τους αναλογικούς διακόπτες σε πλήκτρα όπως τα WASD ενώ με την ενεργοποίηση της τεχνολογίας, παιχνίδια τύπου racing καθώς και όσα απαιτούν αρκετή ακρίβεια εξαλείφουν την ανάγκη για gamepad. Εκτός από τα WASD η Cooler Master δεν αναφέρει ξεκάθαρα εάν θα υπάρξουν και άλλα πλήκτρα με την τεχνολογία, ενώ όσοι διακόπτες δεν φέρουν την τεχνολογία θα είναι τυπικοί Cherry MX Red.

 

 

 

 

5a572cbe62976_keyboardmk851analog.thumb.jpg.7556b0ba008ec90298d8acd756f56147.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, asder said:

γιατι δεν βαζουν κι ps/2

Μάλλον λόγω έλλειψης plug and play, συν ότι μετά θα πρέπει να περνάει όλα τα υπόλοιπα καλούδια που έχουν πλέον τα πληκτρολόγια από ξεχωριστό usb (led, θύρες ήχου, θύρα usb passthrough κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now