MetallicGR

Ελέγξτε το PC σας για τα Meltdown & Spectre exploits

Recommended Posts

Το δωρεάν εργαλείο που δημοσίευσε το η εταιρία ερευνών GRC ελέγχει το PC για την ύπαρξη των πιο τρυπών ασφαλείας Meltdown & Spectre.

 

 

Αν και ήδη γνωρίζουμε πως οι υπολογιστές της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας επηρεάζονται από ένα (αν όχι και τα δύο) exploits ονόματι Meltdown και Spectre, το χρήσιμο εργαλείο της GRC έρχεται για να το επιβεβαιώσει με ευανάγνωστους χαρακτήρες στην οθόνη μας! Στη περίπτωση του Meltdown όλοι οι Intel επεξεργαστές επηρεάζονται κάτι που δε συμβαίνει στη περίπτωση των AMD που περιλαμβάνουν όμως τις δύο περιπτώσεις του Spectre με τα fixes για το συγκεκριμένο να μην φαίνονται ακόμη στον ορίζοντα.

 

 

Το εργαλείο ονομάζεται InSpectre και μέσα στα πλαίσια του μικρού παραθύρου, αναφέρει εάν ο υπολογιστής μας είναι ευπαθής στα δύο σημαντικά exploits με καθαρά κεφαλαία και bold γράμματα. Μάλιστα έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί εάν έχουν επηρεαστεί οι επιδόσεις του υπολογιστή μας μετά την εγκατάσταση του Meltdown patch, που για την ώρα είναι το μοναδικό για τα Windows.

 

 

Εκτός από τον έλεγχο το εργαλείο διαθέτει και δύο επιπλέον επιλογές για όσους το εκτελέσουν με δικαιώματα διαχειριστή. Αφήνει δηλαδή τον χρήστη να επιλέξει την απενεργοποίηση της προστασίας από το Meltdown patch και μετά από ένα restart μπορεί να δοκιμάσει τον υπολογιστή για τυχόν αλλαγές στις επιδόσεις. Το InSpectre έχει μέγεθος μόλις μερικά kilobytes και διατίθεται από εδώ.

 

 

 

 

Screenshot_3.jpg.e8c5d364a36aaab137362abde5498c23.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω πως είναι εργαλείο που αναγνωρίζει αν έχουν περαστεί τα patch & updates, γιατί αν έχουμε φτάσει σε σημείο (μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα) ώστε το tool να κάνει επιτυχημένη ή αποτυχημένη επίθεση, τότε καήκαμε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, nikosops said:

Στο PC μου λεει vulnerable to spectre YES. ξερει κανεις πως το διορθώνω;εχω κανει ολα τα update αλλα δεν εχει βρει τπτ

Τι επεξεργαστή έχεις ?

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, stavros said:

Για spectre θα περιμένεις μέχρι να βγούνε καινούργια bios για Z77 chipset από τον κατασκευαστή της μητρικής σου.

Οκ ευχαριστω για την απαντηση σου να εισαι καλα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now