stavros

Αγωγές κατά μεγάλων chipmakers για τα Spectre & Meltdown exploits

Recommended Posts

Δεν πέρασε πολύς χρόνος από τη γνωστοποίηση των νέων απειλών κατά των ηλεκτρονικών συστημάτων μας (pc, smart phones, κ.α.) λόγω των Meltdown και Spectre bugs και των αντίστοιχων επιπτώσεών τους και τα δικηγορικά γραφεία έπιασαν δουλειά. Άνοιξαν τις πόρτες τους σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αγωγές κατά των κατασκευαστών για διάφορους λόγους, προκειμένου να αποζημιωθούν καταλλήλως.

 

 

5a5f5204d3611_Screenshot(82).thumb.png.3955847b4ea636a75f04952149a4bedc.png

 

 

Έτσι, το αμερικανικό Rosen Law Firm στρέφεται εναντίον της AMD και μόλις χθες ανακοίνωσε την υποβολή αγωγής κατά της εταιρίας για λογαριασμό των καταναλωτών. Σύμφωνα με την αγωγή, η AMD κατηγορείται για ψευδείς ή/και παραπλανητικές δηλώσεις αποφεύγοντας να αποκαλύψουν ότι: 1) Ένα βασικό ελάττωμα ασφαλείας στα τσιπ των επεξεργαστών της AMD που τους καθιστά ευάλωτους σε hacking.2) Οι σχετικές δηλώσεις της AMD είναι ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές και όταν οι πραγματικές λεπτομέρειες εισήλθαν πλέον στην αγορά, η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι καταναλωτές υπέστησαν ζημιές. Ωστόσο η παραπάνω αγωγή ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί ως ομαδική.

 


Επίσης, σύμφωνα με την εβραϊκή ιστοσελίδα Hamodia μια ομάδα Ισραηλινών εκπροσωπούμενη από τον δικηγόρο Rimon Zinati υπέβαλε αίτημα κατάθεσης αγωγής κατά των Intel, ARM & Apple, σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την ευαλωσιμότητα των επεξεργαστών και την υποβάθμιση των επιδόσεων σε αντίστοιχα προϊόντα τους. Στην παραπάνω ομάδα συμπεριλαμβάνονται κάτοχοι ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και κινητών τηλεφώνων.
 

 

 

 

 

 

 

Πηγή 1Πηγή 2

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

με καποια εξωδικαστική σύμβαση θα τελειώσει και θα το θυμόμαστε σαν παραμύθι. Αντε στην χειροτερη να υπογραψει ο Προεδρος απαλλαγή οπως εκανε ο ο Ομπαμα για thn appel σε μια περιπτωση με την samsung

Edited by Dimitrios1971
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now