MetallicGR

Η Intel προτείνει να μην εγκαταστήσετε το Meltdown Patch!

Recommended Posts

Πριν από λίγες ώρες η Intel σε blog post της δήλωσε πως βρήκε το πρόβλημα με τα reboots που εμφανίζονταν σε μερικούς χρήστες και προτείνει να μην εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο patch.

 

 

Το πρόβλημα εμφανίστηκε με το πρώτο patch για το Meltdown που ήρθε για όλα τα Intel συστήματα πριν από μια εβδομάδα περίπου, όταν χρήστες παρατήρησαν διάφορα restarts κάτι που επιβεβαίωσε και η Intel στις δικές της δοκιμές.

 

 

 

Μια εβδομάδα αργότερα και η εταιρία προχωρά σε νέα ενημέρωση τόσο των καταναλωτών όσο και των OEMs λέγοντας πως δε θα πρέπει να

εγκαταστήσουν το patch μιας και εισάγει προβλήματα όπως reboots σε ανύποπτο χρόνο ενώ μπορεί να έχει και άλλες απρόβλεπτες συνέπειες.

 

 

Παράλληλα ζητά από τους συνεργάτες της να εστιάσουν στην διόρθωση τυχόν προβλημάτων για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Τέλος ο Navin Shenoy, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Data Center group στην Intel, ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλεί η νέα ενημέρωση της Intel, παρακαλώντας βέβαια όλους τους τελικούς χρήστες να εγκαταστήσουν τα patch που θα ακολουθήσουν από τους συνεργάτες της όπως την Microsoft και τους OEMs.

 

 

  • We recommend that OEMs, cloud service providers, system manufacturers, software vendors and end users stop deployment of current versions, as they may introduce higher than expected reboots and other unpredictable system behavior. For the full list of platforms, see the Intel.com Security Center site.
  • We ask that our industry partners focus efforts on testing early versions of the updated solution so we can accelerate its release. We expect to share more details on timing later this week.
  • We continue to urge all customers to vigilantly maintain security best practice and for consumers to keep systems up-to-date.

 

 

 

code_meltdown_spectre_2.jpg.db60d9298a7298f15ec882fa1e667ab9.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για σας, προσωπικά αρχίζει και με κουράζει η όλη κατάσταση. Δεν γίνεται την μια να λες στου καταναλωτές να κάνουν update και την άλλη, "ξέρετε το patch που σας είπαμε να βάλετε ήταν μάπα, και πρέπει να κάτσουμε να το φτιάξουμε οπότε περιμέντε μέχρι να καταλάβουμε και εμείς τι γίνετε".

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now