MetallicGR

Cryptomining κώδικας εμφανίστηκε και στο YouTube

Recommended Posts

Το φαινόμενο γνωστό και ως cryptojacking εμφανίστηκε και στη πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο YouTube τις περασμένες ημέρες μέσω ενός JavaScript κώδικα.

 

 

Το Pirate Bay ήταν από τα πρώτα sites που εκμεταλλεύονταν ένα συγκεκριμένο script το οποίο έτρεχε στους επισκέπτες της σελίδας χωρίς της συγκατάθεση των χρηστών, αυξάνοντας τα ποσοστά χρήσης των επεξεργαστών τους. Οι περισσότεροι επισκέπτες του Pirate Bay δεν είχαν πρόβλημα με την κίνηση, ειδικά από τη στιγμή που πήγαιναν στην ιστοσελίδα για να κατεβάσουν πειρατικό περιεχόμενο.

 

 

Το ίδιο εμφανίστηκε και στο YouTube την περασμένη εβδομάδα, όταν χρήστες παρατήρησαν αντίστοιχο script να τρέχει μέσα από τις διαφημίσεις στο YouTube. Ο κώδικας ήταν από το coinhive και το script ήταν φαινομενικά ίδιο με αυτό του Pirate Bay. Οι περισσότεροι χρήστες ειδοποιήθηκαν από τα antivirus τους που έκοψαν το εν λόγω script έγκαιρα, προτού ξεκινήσει το mining στα συστήματά τους αποτρέποντας έτσι πιθανό slowdown στα PCs.

 

 

Η Google αντέδρασε γρήγορα και σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως οι παραπάνω διαφημίσεις που περιείχαν τον συγκεκριμένο κώδικα αφαιρέθηκαν σε λιγότερο από 2 ώρες από την υπηρεσία. Παρακάτω ακολουθεί η απάντηση της Google:

 

 

Mining cryptocurrency through ads is a relatively new form of abuse that violates our policies and one that we’ve been monitoring actively. We enforce our policies through a multi-layered detection system across our platforms which we update as new threats emerge. In this case, the ads were blocked in less than two hours and the malicious actors were quickly removed from our platforms.

 

 

 

2018-01-26-image-24.thumb.jpg.8a3ec01c6f6b2c7e49b3064d90541192.jpg

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now