MetallicGR

Χαμηλές αναμένονται οι πωλήσεις των smartphones το 2018

Recommended Posts

Μετά τις χαμηλές πωλήσεις των μεγάλων flagships, η αγορά των smartphones αναμένεται στάσιμη και με πτωτική τάση για φέτος, κάτι που ενδέχεται να ισορροπήσει και άλλες αγορές.

 

 

Πιο ειδικά οι πωλήσεις του Samsung Galaxy S8, Note 8 καθώς και του Apple iPhone X ήταν χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες κάτι που δείχνει πως η αγορά είναι αδύναμη όσον αφορά τη ζήτηση, σύμφωνα με πηγές.

 

 

Κατασκευαστές όπως η TSMC που συνεργάζεται με την Apple για τους επεξεργαστές των συσκευών της αναφέρουν αύξηση φέτος που ίσως να μη ξεπεράσει το 3%, μια μικρή άνοδος ανοίγοντας την αγορά. Για παράδειγμα η Samsung ενδέχεται να ξεκινήσει να διαθέτει Exynos επεξεργαστές και σε άλλους κατασκευαστές ενώ η MediaTek θα εστιάσει στη σχεδίαση νέων chipset για φορητές συσκευές. Μάλιστα η MediaTek μπαίνει δυναμικά και στον χώρο του IoT αλλά και της αυτοκίνησης με σχετικά chips κάτι που θα της προσφέρει έξτρα έσοδα.

 

 

 

 

smartphones_feb2018.thumb.jpg.a19122d4f1064ff0b19e893b34542129.jpg

 

 

 

 

 

Αν και οι προβλέψεις αναφέρονται μόνο στην αγορά των smartphones, η πιθανότητα να δούμε λιγότερα SKUs από τους κατασκευαστές είναι μεγάλη, οπότε μετριάζοντας τις ποσότητες hardware ίσως βοηθήσει - άθελά της - και σε άλλες αγορές όπως των DRAM, κάτι που η Samsung αναφέρθηκε στα τέλη του 2017 λέγοντας πως οι τιμές θα σταθεροποιηθούν βλέποντας και μικρή μείωση, πράγμα ενθαρρυντικό για το PC hardware.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now