lyk

RAM για RYZEN 5

Recommended Posts

κανω κατι περίεργες σκέψεις να φτιάξω άλλο ένα m-itx, με την asrock B350m-itx που είχε παρουσιαστεί και εδώ, κάποιον ryzen (5 1600 μαλλον), ένα απλό κουτάκι - τροφοδοτικό κλπ, και σκέφτομαι περί μνήμης..

 

η δουλειά που θέλω να μπορεί να κάνει γρήγορα (εκτός από τα "χαζά" youtube, ταινίες κλπ), είναι video transcode, x264->x264, x264->x265. Γενικώς για τους ryzen (αλλά και ειδικώς για το transcoding), γνωρίζουμε τι αποδίδει καλύτερα?

π.χ. 1x ή 2x DIMMs?

μικρότερο CAS latency ή υψηλότεροι χρονισμοί? Υπάρχει χρυσή τομή?  Κοιτάω στο Msystems για παράδειγμα τις HyperX 4GB Fury DDR4 (CL14 - 2133, CL15 - 2400, CL15 - 2666...)

Η δεν θα καταλάβω τπτ και τσάμπα το σκέφτομαι, να πάρω τις φτηνότερες και να τελειώνω?

θα ξεκινήσω με τα ελάχιστα μάλλον (4GB), και αργότερα βλέπουμε... 

Θυμάμαι κάτι παραξενιές αρχικά με την ryzen πλατφόρμα και τις μνήμες, υπάρχουν ακόμα?

 

΄στώ!!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να δεις minimum,8gb και χρονισμούς από 2666 και πάνω, ιδανικά θα ήταν 2933!Επίσης σε μια βδομάδα θα κυκλοφορήσουν και οι ryzen με ενσωματωμένα γραφικά Vega, οπότε εαν κοιτάς για κάποιο σύστημα που δεν θα χρειάζεται dedicated gpu ίσως και να είναι η καλύτερη λύση!

Edited by FeelsBadMan
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δύο DIMMs σίγουρα αποδίδουν καλύτερα. Επίσης τα 3000MHz δείχνουν να είναι το καλύτερο σημείο εφόσον βέβαια δεν έχει καμιά παραξενιά η μητρική. 2666 έχουν κάνει όλες όσες έχω δοκιμάσει με kit των 2800 (Vengeance LPX) και 3000MHz (Venageance RGB) (samsung, hynix αντίστοιχα) αλλά το δεύτερο δεν κάνει 3000 στη μητρική που γράφεις. Το πρώτο έκανε 2800 χειροκίνητα.

 

Εάν δεις ότι κλειδώνεις στα 2666 το πολύ μπορείς να φέρεις τα timings τους ελαφρώς πιο χαμηλά αλλά και πάλι εξαρτάται από το training που θα κάνει η μητρική με το kit που θα πάρεις.

 

Εφόσον το θες για transcode καλύτερα να μη πας σε Ryzen/Vega CPU αλλά να προτιμήσεις τον 1600 με μια απλή GPU "για να δείχνει".

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ναι είναι το άλλο πρόβλημα μου αυτό με την VGA, δυστυχώς (το έγραφα και σε άλλο θέμα) εχει ανακοινωθεί ryzen μόνο μέχρι 4c/8t με ενσωματωμένα γραφικά (αλλά σε μια βδομάδα θα ξέρουμε πόσο καλά αποδίδει γιατί έρχεται και με αυξημένες συχνότητες, επίσημη κυκλοφορία νομίζω είναι 12/2?). Πιστεύω ο 1600 θα είναι κοντά 1/3 - 1/4 γρηγορότερος σε transcoding με τα 6c/12t του. Αλλα ΟΚ δεν ειμαι επαγγελματίας για να κυνηγήσω το απόλυτο, οπότε θα τους δω και αυτούς... Γιατί αν μιλάμε και για discrete ψοφοκάρτα απλά να δείχνει, ανεβαίνει το κόστος (και χωρίς λόγο). 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now