MetallicGR

Hacker εγκαθιστά Linux στο Nintendo Switch!

Recommended Posts

Η κονσόλα της Nintendo έπεσε στα χέρια της ομάδας hacker Fail0verflow οι οποίοι εγκατέστησαν Linux εκμεταλλεύοντας μια τρύπα στο λειτουργικό σύστημα.

 

 

Η ομάδα σε σχετικό tweet ανέφερε επιγραμματικά τι περιλαμβάνει το exploit της για το Nintendo Switch. Αρχικά αναφέρει πως υπάρχει ένα bug στην bootrom που επιτρέπει την εκτέλεση κώδικα από τον χρήστη, ενώ σύμφωνα με την ομάδα δεν μπορεί να πατσαριστεί σε όσα Switch κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Επιπλέον, βλέποντας το παρελθόν στις κονσόλες της αγοράς, επιβεβαιώνουν πως αυτή η μέθοδος δεν χρειάζεται κάποιο modchip.

 

 

Το τι μπορεί να κάνει κάποιος που αποκτήσει αντίστοιχη πρόσβαση στο Switch είναι δύσκολο να απαντηθεί. Το πιο σημαντικό ίσως πράγμα που μένει να γίνει είναι το backup των save games, μιας και η Nintendo δεν παρέχει τέτοια δυνατότητα, ενώ η μόνη επιλογή που προστέθηκε στα τέλη του 2017 είναι η μεταφορά των saves σε άλλο Switch αλλά αυτό προϋποθέτει πως και τα δύο είναι σε λειτουργική κατάσταση. Δεδομένης της φορητότητας, η κονσόλα είναι φτιαγμένη για on the go gaming, εκεί όπου ενδέχεται να πέσει, να χτυπήσει και να σπάσει.

 

 

Ανοίγοντας το λειτουργικό σύστημα του Switch δε θα είναι τόσο απλό για την πλειοψηφία, αφού η ομάδα δε φαίνεται να δημοσιεύει κάπου το exploit. Πάντως η διανομή που δοκιμάστηκε ήταν το Debian Linux το οποίο έφτασε μέχρι την οθόνη του login.

 

 

Switch-Feature.thumb.jpg.879e2236e56fc0e443f1e69e61d3175e.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now