Vagelis

Μήπως πέθανε η κάρτα γραφικών μου;!

Recommended Posts

Πριν 4 χρόνια κι ένα μήνα, τέτοια ώρα ξεκινούσα το πρώτο μου post στο forum του hwbox.gr, ζητώντας τη συμβουλή σας για τη σύνθεση του νέου μου υπολογιστή.

Απόψε είμαι στη δυσάρεστη θέση να αναρωτιέμαι αν η κάρτα γραφικών μου μας άφησε χρόνους. Όλα ξεκίνησαν με τα γνωστά crashes σε Overwatch και World of Warcraft. Όλη η κοινότητα πήρε μια ανάσα ανακούφισης με την έκδοση των adrenaline drivers από την AMD και ο χρόνος κυλούσε ήρεμα στο Azeroth. Ξαφνικά άρχισαν πάλι τα crashes... Μια μικρή στιγμή πανικού, αναβάθμιση των οδηγών στη νεότατη έκδοση, μερικά γαλλικά κι όλα φάνηκαν να σώνονται. Το crash συνέβη ξανά, τα γαλλικά αυξήθηκαν και συνοδεύτηκαν από μερικά ξεφυσήματα και αναστεναγμούς. Ακολούθησε ξήλωμα των υπαρχόντων οδηγών και υποβάθμισή τους σε παλιότερη, πολύ σταθερή έκδοση. Οι μαύρες οθόνες συνεχίστηκαν, πέρα από το Azeroth, στο Google Chrome, στο Excel και τώρα ούτε στο άνοιγμα δε φτάνουμε. Με αποκορύφωμα, ούτε άνοιγμα και μπόλικες στροφές στα φουρφούρια της κάρτας γραφικών. 

 

Γι' αυτό κι εγώ σας ερωτώ... Πέθανε η κάρτα γραφικών ή όχι;

 

Υ.Γ. Κι αν πέθανε η κάρτα γραφικών, θα αναβαθμίσω σε τεσσάρων ετών σύστημα; Δε νομίζω πως έχω περισσότερες ανάγκες ιπποδύναμης, για να είμαι ειλικρινής.

Υ.Γ. 2 Ελπίζω να μην κούρασε το ύφος του post. Ήταν πηγαίο και διασκέδασε τη στεναχώρια μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μιας και ειναι παλιά η κάρτα(αλήθεια ποια είναι?), πριν την αποσύρεις όπως φαίνεται, κάνε τον κόπο, λύστην καθάρισε την και άλλαξε της πάστα. Μπορεί και να ξεράθηκε και κανα vram μαξιλαράκι οπότε θα θέλει και εκείνο αλλαγη και βλέπεις. Δεν είναι εποχή για αγορά κάρτας...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πιθανό να σε άφησε, αλλά έκανες καμιά δοκιμή για να το σιγουρέψεις;

 

π.χ. να βάλεις την R9 270X 4GB σε άλλο σύστημα ή να βάλεις άλλη GPU στο δικό σου;

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Συγγνωμη που άργησα να απαντήσω, αλλά τώρα ξεμπέρδεψα.

Τα νέα έχουν ως εξής... Σε μια τελευταία μου αναζήτηση κάπου είδα μια συμβουλή για απενεργοποίηση της iGPU. Την απενεργοποίησα, τη δοκίμασα για λίγο και όλα φάνηκαν να πηγαίνουν κατ' ευχήν. Τώρα που έχω χρόνο, θα δοκιμάσω τη σταθερότητα του συστήματος κι ευελπιστώ για τα καλύτερα! Θα σας κρατάω ενήμερους...
 

Υ.Γ. Την iGPU την είχα ενεργοποιήσει στα πρώτα crashes και μετά συμπάθησα το να χρησιμοποιώ δύο οθόνες. Μια παλιότερη στην iGPU και την DELL κουμπωμένη στην προαναφερθείσα GPU.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Όσο απίστευτο κι αν μου φαίνεται, μετά την απενεργοποίηση της iGPU, το σύστημα έχει σταθεροποιηθεί. Δεν ξέρω τι και πως, αλλά όλα πάνε καλά και στο παιχνίδι που το δοκίμασα για κάνα δίωρο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πραγματικά δεν έχω ιδέα τι να σας πω... Έβγαλα την κάρτα, την καθάρισα, την έβαλα στη θέση της, απενεργοποίησα την iGPU και όλα ρολόι, μη σας πω καλύτερα κι από πριν!
Εχθές αναβάθμισα και τους οδηγούς στην τελευταία έκδοση (απέφυγα την optional) και όλα καλά!

 

Το OS: Windows 10 Pro, με όλα τις ενημερώσεις τους.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ενεργοποίησα και τη iGPU, επειδή ήμουν περίεργος να δω τι θα γίνει κι όλα δουλεύουν και συνεργάζονται μια χαρά...
Πραγματικά δεν ξέρω τι έφταιγε και που είχε κολλήσει.

 

Τελικά, το μόνο feature που απενεργοποιήθηκε και θα παραμείνει απενεργοποιημένο, είναι το fast startup. Δε νομίζω πως έπαιξε κάποιο ρόλο στην όλη υπόθεση, αλλά εξαρχής δεν το ήθελα και ξεχνούσα να το απενεργοποιήσω.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now