vandamme

μη λειτουργικός υπολογιστής μετά απο update

Recommended Posts

Καλημέρα σε  όλους .Εδώ και λίγο καιρό έχω θέμα με τα windows 10 και συγκεκριμένα από τη στιγμή που έκανα  εγκατάσταση του creators update .Ο υπολογιστής κολλάει ανά 5 λεπτά και όταν ξανανοίγει δεν βρίσκει το δίσκο και χρειάζεται να βγάλω καλώδια και μπαταρία για να τον ξαναβρεί .Θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς τα updates αν μπορούσα να τα απενεργοποιήσω .Προς το παρών έχω γυρίσει σε windows 7 που λειτουργούν κανονικότατα αλλά για να πω την αλήθεια μου φαίνονται ξεπερασμένα και παλιακά .Μπορεί το update να έκανε μη λειτουργικό τον υπολογιστή :Έχω διαβάσει για τα προβλήματα  που προκαλεί αλλά ποτέ σε τέτοιο βαθμό ειδικά σε παλιότερες πλατφόρμες όπως  η δική μου (2600k z77 mobo)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μην παιδεύεσαι είναι πολύ απλό, πάρε τα πράγματα σου από μέσα ότι προλαβαίνεις σε κάθε 5 λεπτό π μένει ανοιχτός ή μπες σε safe mode, μετά κατέβασε την τελευταία έκδοση των 10 από την microsoft, κάνε ένα φορματ και έτοιμος.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

bootαρε με ενα live ubuntu και κανε τη μεταφορά άνετα και ήρεμα .

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/3/2018 at 11:23 AM, vandamme said:

Καλημέρα σε  όλους .Εδώ και λίγο καιρό έχω θέμα με τα windows 10 και συγκεκριμένα από τη στιγμή που έκανα  εγκατάσταση του creators update .Ο υπολογιστής κολλάει ανά 5 λεπτά και όταν ξανανοίγει δεν βρίσκει το δίσκο και χρειάζεται να βγάλω καλώδια και μπαταρία για να τον ξαναβρεί .Θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς τα updates αν μπορούσα να τα απενεργοποιήσω .Προς το παρών έχω γυρίσει σε windows 7 που λειτουργούν κανονικότατα αλλά για να πω την αλήθεια μου φαίνονται ξεπερασμένα και παλιακά .Μπορεί το update να έκανε μη λειτουργικό τον υπολογιστή :Έχω διαβάσει για τα προβλήματα  που προκαλεί αλλά ποτέ σε τέτοιο βαθμό ειδικά σε παλιότερες πλατφόρμες όπως  η δική μου (2600k z77 mobo)

 

Edited by vandamme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά το θέμα δεν είναι να σώσω τυχόν αρχεία(το έχω κάνει ήδη ) αλλά να μπορέσω να ξανακάνω λειτουργικό τον υπολογιστή με windows 10 (αν γίνεται).Να πω επίσης ότι στην προσπάθειά μου να κατανοήσω το πρόβλημα εγκατέστησα μια πειρατική έκδοση windows 10 με το creators update και δεν είδα καμία βελτίωση ,το ίδιο πρόβλημα αλλά τώρα από την αρχή που σημαίνει ότι μάλλον δεν γίνεται το λάθος στην εγκατάσταση των ενημερώσεων αλλά στις ίδιες τις ενημερώσεις. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μα σου είπα την λύση :) Είναι τόσο απλό όσο το λέω, απλά μπες εδώ κάνε λήψη πέρνα το σε ένα flashaki και κάνε φορμάτ!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, vandamme said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά το θέμα δεν είναι να σώσω τυχόν αρχεία(το έχω κάνει ήδη ) αλλά να μπορέσω να ξανακάνω λειτουργικό τον υπολογιστή με windows 10 (αν γίνεται).Να πω επίσης ότι στην προσπάθειά μου να κατανοήσω το πρόβλημα εγκατέστησα μια πειρατική έκδοση windows 10 με το creators update και δεν είδα καμία βελτίωση ,το ίδιο πρόβλημα αλλά τώρα από την αρχή που σημαίνει ότι μάλλον δεν γίνεται το λάθος στην εγκατάσταση των ενημερώσεων αλλά στις ίδιες τις ενημερώσεις. 

 

εγω παλι απορω... γιατι σκεφτεσαι να κανεις αυτο που σου λεει ο venisk...!!! 

 

μεχρι να απαντησεις, θα ειχες κανει το φορματ...!!! 

 

επειδη ειχα κι εγω πολλα προβληματα με τα 10, εχω κανει τα εξης. 

 

1, ολα μου τα αρχεια, που δεν θελω να χασω, ειναι σε αλλο δισκο.  

2. εχω φτιαξει ενα bootable USB Flashακι με την εκδοση των Win 10 που θελω, 

3  δεν εγκαθιστω κανενα σοβαρο προγραμμα στον δισκο των WIN.  

 

ετσι, οτι μακακια και να γινει, το φορματ το εχω για πλακα.....!!!!!!     σε 2-3 ωρες (κι αυτες.., γιατι δεν εχω πολυ γρηγορη συνδεση Ιντερνετ...)  ο υπολογιστης ειναι φορμαρισμενος, ενημερωμενος και ετοιμος για χρηση οπως ηταν και προ Black OUT...!!!!  

Edited by cabdik
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you!!

 

Επίσης να συμπληρώσω οτί στο ebay μπορείς να βρεις κλειδί για τα windows 10 pro με 2.75 ευρώ, σου στέλνουν απλά ένα κλειδί με email, μην ξανακούσω κανέναν με πειρατική έκδοση!

 

 

  • Like 2
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, venisk said:

thank you!!

 

Επίσης να συμπληρώσω οτί στο ebay μπορείς να βρεις κλειδί για τα windows 10 pro με 2.75 ευρώ, σου στέλνουν απλά ένα κλειδί με email, μην ξανακούσω κανέναν με πειρατική έκδοση!

 

 

κι εγω αγορασα και κλειδι απο ebay, για να εχω "επισημη" εκδοση, και παλι ειχα προβληματα, τα οποια ακομα δεν ξερω απο που προερχονταν. ειμαι στο νεοτερο φορματ (7ο-8ο εχασα το λογαριασμο)  και περιμενω να δω ποτε θα "κλοτσησει" παλι..!!   

  ομως,  αυτο ειναι αλλο θεμα.  παντως..., σε μιση ωρα (και πολυ λεω) ειχα κανει φορματ, και την υπολοιπη ωρα την εφαγαν οι ενημερωσεις.....!!   σε  ενα μεσημερακι-απογευμα ηταν ετοιμο. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά, κλειδιά με 2.5€ δεν θα είναι κάτι παραπάνω από τα κλειδιά του KMS ή bulk κλειδιά με περατό αριθμό ενεργοποιήσεων, Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλύτερα δλδ crack ή θα δώσεις 150 ευρώ να τα πάρεις? Έχω μεταφέρει το κωδικό από hw σε άλλο hw μίλησα με ms και μου το ενεργοποίησαν κανονικά. Σίγουρα κάτι απλό είναι αλλά δεν πέφτεις και έξω με 2.5 ευρώ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα σε  όλους,

Επανέρχομαι στο θέμα που είχα ανοίξει πριν μερικούς μήνες για τα προβλήματα που αντιμετώπιζα με την εγκατάσταση των win 10.Αφού εκείνο τον καιρό δεν γινόταν να μείνω χωρίς υπολογιστή και περιμένοντας να βγει και η καινούρια ενημέρωση ακολούθησα τη συμβουλή του venisk  και προσπάθησα να ξαναπεράσω τα win 10 χρησιμοποιώντας το tool της ms.Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει άλυτο .Ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά για πέντε με δέκα λεπτά και μετά αγαλματάκια αγέλαστα ακούνητα ,ξήλωμα sata ,restart και πάλι απ΄την αρχή .Μήπως φταίει κάτι στο hardware ;Στο disk sentinel μου βγάζει υγεία 89%  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άλλαξε SATA καλώδιο για αρχή, ή/και θύρα στη μητρική. Το 89% είναι υποφερτό αλλά καλό είναι να ξεκινάς να παίρνεις όλα τα σημαντικά αρχεία σου σε κάποιο άλλο μέσο για σιγουριά.

 

Επίσης, δώσε μας και μια εικόνα των θερμοκρασιών σου (CPU/GPU) από ένα hwinfo/hwmonitor να δούμε μήπως το πρόβλημα είναι πιο απλό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από θερμοκρασίες δεν έχω κανένα θέμα αν και δεν μπορώ να πάρω screenshots αφού μετά το format και δυο τρία restart ο υπολογιστής δείχνει μόνο μαύρη οθόνη .Επίσης προσπάθησα να εγκαταστήσω  πάλι win 7 αλλά ούτε αυτό μπορώ να κάνω πλέον αφού ο υπολογιστής κολλάει στο logo των windows.Θύρα sata φυσικά και δοκίμασα να αλλάξω όπως και καλώδια αν και δεν καταλαβαίνω γιατί αν υπάρχει τέτοιο θέμα και να εμφανίζεται μόνο στα 10 και όχι στα 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δοκίμασε άλλον σκληρό.

 

Edit1: Αν  έχεις dGpu απενεργοποίησε την iGpu.

 

Edit2: Τι bios έχεις στη ΜΒ και ποια ΜΒ ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εκτός από σκληρό κάνε και reseat στη κάρτα σου. Γράψε και τα πλήρη specs γιατί μιλάμε στον αέρα. Μπορεί φερ ειπείν να είναι και το τροφοδοτικό.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/7/2018 at 11:23 AM, vandamme said:

συγκεκριμένα από τη στιγμή που έκανα  εγκατάσταση του creators update .Ο υπολογιστής κολλάει ανά 5 λεπτά και όταν ξανανοίγει δεν βρίσκει το δίσκο και χρειάζεται να βγάλω καλώδια και μπαταρία για να τον ξαναβρεί.

Μου πέρασε και μένα από το μυαλό, αλλά θεωρώ πως θα ήταν μεγάλη σύμπτωση να "πάθει" το psu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

specs :cpu 2600k, mobo gigabyte z77udh5 ,ram 8 gb corsair gpu gigabyte 1050 ti 4 gb windforce psu 750w χωρίς πιστοποίηση 80+,ssd samsung 840 evo 120gb.Το θέμα είναι αν έφταιγε κάτι στο hardware δεν θα λειτουργούσαν ούτε τα win 7 ,έτσι δεν είναι ;

Edited by vandamme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι, αλλά πλέον δε μπορείς ούτε αυτά να εγκαταστήσεις, οπότε στη θέση σου θα δοκίμαζα με άλλον δίσκο εάν είναι δυνατόν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και αυτό δε νομίζω να είναι πρόβλημα μιας και πριν το πρώτο μεγάλο update (έκδοση 1509 αν θυμάμαι καλά)είχα εγκατεστημένα τα 10 χωρίς κανένα πρόβλημα θα δοκιμάσω βέβαια και αυτό που μου είπες μήπως και δω προκοπή 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάνε BIOS update, είχα το ίδιο πρόβλημα σε ένα pc (όχι δικό μου), έτσι το έλυσα. (Και είδα ότι και ο Jayztwocents αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μμμ το σκέφτηκα και αυτό αλλά έμεινα στην αντίληψη ότι αν λειτουργεί δεν χρειάζεται update αλλά τώρα δεν έχω να χάσω και τίποτα άλλο.Βέβαια τα επόμενα απ΄το δικό μου είναι beta  .Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά ,θα δοκιμάσω και τα παραπάνω και βλέπουμε 

Edited by vandamme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για αυτό σε ρώταγα ποια bios έχεις. Εκτός από το update στο bios κάνε και τα λοιπά updates από τη Giga (drivers, chipset, etc.) και για αρχή μπορείς να κάνεις μόνο Clear CMOS (Reset BIOS) λιγότερο από ένα λεπτό υπόθεση.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now