George_o/c

H nVidia κλείνει τα στόματα των reviewers που λένε την αλήθεια !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46ba739.jpg[/WRAPLEFT]Ακούσατε, ακούσατε ! Πρόκειται για κάτι εξωφρενικά ενοχλητικό και ταυτόχρονα λυπηρό. Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής : Θεωρείται, τουλάχιστον, αστείο το γεγονός ότι μία ανήθικη εταιρεία στρέφεται στους πιστούς υποστηρικτές της για να προωθήσει/πουλήσει ένα προϊόν. Αυτό ακριβώς θα μπορούσε να πει κανείς ότι έκανε η nVidia με την ανερχόμενη GTS250, για ακόμα μία φορά. Και όμως υπάρχει τεράστια διαφορά από το ανήθικο στο σκόπιμο "λάθος" και την φαιδρή επέκτασή του.

Σίγουρα πολλοί θα αναρωτιέστε για το τι ακριβώς συμβαίνει. Μα φυσικά αναφερόμαστε στο κατά καιρούς ακατάπαυστο rebranding του G92 - 8800GT σε 9800GT, 9800GTX, 9800GTX+ και πολλές άλλες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της "νέας" GTS250. Παρόλο που το NDA συνεχίζεται μέχρι τις 3 Μαρτίου, ήδη έχουμε δει στο internet scores που έγιναν με την εν λόγω κάρτα, και παρατηρήσαμε, για άλλη μια φορά με απορία, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές από αυτά που έγιναν με προηγούμενες κάρτες βασιζόμενες στον G92. Δεν υπάρχει λόγος να ανατρέξετε στο google και να αναζητήσετε scores και spreadsheets, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό συμβαίνει. Ήταν εμφανές με μια πρώτη ματιά ακόμα και στα χαρακτηριστικά των G92 VGAs, αφού ουσιαστική αλλαγή δεν υπήρξε καμία, ίδια αρχιτεκτονική - μικρές διακυμάνσεις στα clocks.

Στην περίπτωση που εξετάζουμε όμως, το πράγμα εξελίχτηκε/άλλαξε μορφή, αφού από την αληθοφανή διάψευση των παραπάνω γεγονότων από την nVidia έγινε πλέον απάτη. Μερικές μέρες πριν, το HardOCP δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναδείκνυε το συνεχές rebranding του G92 από την nVidia, ήταν από ότι φαίνεται μία κραυγή αγανάκτησης. Καταλαβαίνετε τί ακολούθησε το παραπάνω. Όμως υπήρχε και συνέχεια !

Ο Κyle από το HardOCP έκανε το μεγάλο λάθος να πει όλη την αλήθεια για την nVidia και το rebranding της, το πόσο αδικεί τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας αριστοτεχνικά το marketing για να προσφέρει το ίδιο προϊόν, "λασπώνοντας" τα μάτια του αγοραστικού κοινού, με αποτέλεσμα να υποστεί τις συνέπειες όχι μόνο ο ίδιος αλλά και ΟΛΟ το HardOCP ! Η nVidia παίζει παιχνίδια με τις προτιμήσεις μας και με τον ίδιο τον τύπο, αφού προσπαθεί γεμάτη απόγνωση να μας πείσει για τις καταπληκτικές δυνατότητες και επιδόσεις του νέου προϊόντος.

Και μετά από αυτήν την ομολογουμένως λυπηρή εξέλιξη, ήρθε και η αποκορύφωση ! Συνήθως όταν "διαλύεται" η συμφωνία ενός site με ένα vendor, τότε το site ξεκινάει την αναζήτηση νέων vendors, η οποία ενδέχεται να εξελιχτεί και σε κάτι ακόμα καλύτερο είτε πρόκειται για motherboards είτε για κάρτες γραφικών. Πλέον όμως η nVidia στερεί στην κυριολεξία το δικαίωμα από τους συνεργάτες της να δίνουν προϊόντα σε διάφορα site αν στο παρελθόν έπεσαν σε κάποιο "χάσμα τιμιότητας". Με λίγα λόγια σε περίπτωση που κάποιο site αποφασίσει να πει όλη την αλήθεια για ένα προϊόν όταν αυτή δεν είναι και ότι καλύτερο για την nVidia, θα αποκόβεται !

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση οι vendors να μην δώσουνε review samples στους reviewers με τους οποίους αυτοί συνεργάζονται.

Ο Kyle μια χαρά παίρνει samples από την BFG και θα συνεχίσει να παίρνει.

Κάποια από αυτά είναι αληθή, κάποια όχι ακριβώς έτσι όπως τα λένε και κάποια είναι αναληθή.

Το όλο rebranding story έχει γίνει ένα θέμα σαπουνόπερας που έχει καταντήσει βαρετό.

Άλλωστε ουδεμία εταιρία στην ιστορία αυτού του πλανήτη δεν έκανε κάποια πουστιά.

Ο καταναλωτής έχει την ευθύνη να κάτσει και να ψάξει έστω λίγο τι αγοράζει.

Link to comment
Share on other sites

Βασίλη γνωρίζω ότι είσαι right on the middle of things μιας και χρόνια συνεργάζεσαι με την nVidia, όμως για να είμαι 100% σίγουρος διάβασα xtremesystems, vr-zone, theinquirer πριν γράψω το νέο αυτό. Αν είσαι σίγουρος για αυτά που λες ευχαρίστως να μου πεις τι ακριβώς να αλλάξω στο νέο αυτό για να είναι όσο το δυνατόν πιο αληθινό γίνεται (γιατί είπες ότι κάποια κομμάτια είναι αναληθή). :) Ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα :T:

Όλοι γνωρίζουμε ότι λίγο πολύ οι εταιρείες στέλνουν special samples (ειδικά για την nVidia το ξέρουν αυτοί που τα παίρνουν από πρώτο χέρι κιόλλας) επειδή θέλουν το προϊόν τους να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερο ώστε να το αγοράσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Τώρα με μπέρδεψες όμως ... Τόσα site το λένε, τόσος ντόρος έγινε ! Μήπως πράγματι ο Kyle σταμάτησε να παίρνει samples πλέον ? Γιατί δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο έγινε σκόπιμα ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα βλέμματα στην nVidia, δεν είναι υπέρ της το όλο θέμα ...

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή είδηση, πραγματικά κάτι που καιρό υποψιαζόμασταν, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια την nV.

Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα αν δε διαδοθούν πολύ, έτσι ώστε ο κόσμος να τα πιπιλάει σαν καραμέλα, απλά ξεχνιούνται...

Όπως ξεχάστηκαν τα cheat των Intel και AMD στο PCMark, όπως ξεχάστηκαν οι δίκες για το fix των τιμών, όπως - εν τέλει - θα ξεχαστεί και αυτό....

Link to comment
Share on other sites

Xμμμ, από ότι έμαθα η όλη ιστορία ξεκίνησε από τότε που ο Kyle είπε πως η nVidia δεν θα στείλει σε κανέναν reviewer GTS250 VGAs για testing, αν προηγουμένως το site αυτό δεν έχει αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για ένα καλό run-through πάνω στις τεχνολογίες PhysX & CUDA ... Προφανώς το έκανε αυτό επειδή δεν βρήκε μια αρκετά καλή δικαιολογία για το πόσο θα βοηθήσει τους καταναλωτές το CUDA π.χ ...

Link to comment
Share on other sites

+extra hits για τον εν λογω site!

δεν μας ειπαν και τιποτα νεο.

Οποιος ειναι εδω καιρο τα γνωριζει ολα αυτα...

Xμμμ καλά, τώρα που μαθεύτηκε όλοι το γνωρίζουν ... Πράγματι υπάρχουν κάποια άτομα που πάνω κάτω γνώριζαν τι έπαιζε, αλλά μην κάνουμε όλοι τους ξερόλες ;) Ας πούμε ο Πέππας γνώριζε καλά τι έχει γίνει ;)

Αλλά μην μου λέτε ότι το ξέρατε ... Και μπορεί το inquirer να έχει "σημαδευτεί" άσχημα από διάφορα γεγονότα του παρελθόντος, όμως δεν παύει το άρθρο που έγραψε να αποτελεί πραγματικότητα ;)

Σίγουρα υποψίες υπήρχαν, αλλά μην ακούω ότι όλοι γνώριζαν ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί κάτι παρόμοιο !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now