Axilleas3

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΜΝΗΜΩΝ ΣΕ RYZEN.

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Μόλις αγόρασα το καινούργιο hw και με ενθουσιασμό έκατσα να το στήσω. Όλα καλά μέχρι να δω τις μνήμες.

 

Πιο συγκεκριμένα το σύστημα αποτελείται από τα παρακάτω:

MOBO: Asus ROG STRIX B350-F GAMING

CPU: AMD RYZEN 5 1600

RAM: G.SKILL TRIDENT Z RGB 16G (8x2) F4-3200C16D-16GTZR

VGA: GTX1060 6G GIGABYTE AORUS WINDOWS 10 64bit.

 

Όταν έστησα το pc και πήγα να ανεβάσω λίγο τις μνήμες παρατήρησα τα παρακάτω.

 

Στο CPU Z φαίνονται και τα 16gb

image.thumb.png.dc506e9fbed061cf19cbfbdfb20f2812.png

 

Στο windows system αναγνωρίζονται τα 16gb αλλά διαθέσιμα μόνο τα 8.

image.thumb.png.cada3e5c8002ed7689213a65c2f084bc.png

 

Και στο bios αναγνωρίζονται μόνο 8gb από τα 16.

 

image.png.1386498455a0eb9c1b6bf79b3bc0cb81.png

 

Έκανα κάθε δυνατή τοποθέτηση των δύο μνημών στις θέσεις A2 & B2 και όχι μόνο και το αποτέλεσμα ήταν από τα ίδια με παραπάνω μέχρι να μη bootάρει το pc.

 

Επίσης, βάζοντας μόνο τη μία μνήμη δούλευε κανονικά και μέχρι 3200MHz, αλλά βάζοντας μόνο την άλλη το σύστημα δεν bootαρε.

 

Τι λέτε ?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by Axilleas3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένας που βρήκα με το ίδιο πρόβλημα γράφει πως όταν αποφάσισε να στείλει πίσω τη ΜΒ έβγαλε και ξαναέβαλε τα cpu & ram και όλα δούλεψαν κανονικά, πιθανόν να μην πάταγε καλά το cpu στο socket (pins). Η μόνη διαφορά σου με αυτόν είναι ότι σε αυτόν δούλευαν και οι δύο μνήμες σε solo.

 

Last chance (που δε νομίζω), αλλιώς επιστροφή.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το έχω συναντήσει. Τις περισσότερες φορές ήθελε manual συχνότητα γιατί με το XMP δεν πόσταρε καθόλου. Επίσης υπάρχει πιθανότητα τα 3200 να είναι πολλά για τις μνήμες. Άλλαξε τις μνήμες μεταξύ τους και τρέξε ένα memtest καλού κακού. Το reseat του επεξεργαστή είναι κουσούρι των Intel συνήθως, εκτός αν έχει πέσει πάστα στο socket.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/16/2018 at 1:43 PM, MetallicGR said:

Άλλαξε τις μνήμες μεταξύ τους

 +1000

Στο σύστημα της υπογραφής (με παλαιότερο bios) η συγκεκριμένη ενέργεια, όσο κουφή και αν φαντάζει, με βοήθησε να ποστάρω @3000 εκεί που δεν μπορούσα καθόλου.

 

Επίσης σιγουρέψου ότι έχεις βάλει τις μνήμες στα σωστά slots (rtfm - είμαι και σε αυτό παθών στο παρελθόν) και τέλος βάλε τελευταίο bios (επίσης στο σύστημα της υπογραφής βοήθησε στο να λυθεί και ένα boot-loop-memory-training πρόβλημα που είχα).

Edited by gdp77
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

.Είναι φίλος. Τελικά είχε πρόβλημα ή μια μνήμη και έγινε αντικατάσταση.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.