MetallicGR

Η EA έμαθε σε ένα AI να παίζει Battlefield 1!

Recommended Posts

Η EA δοκίμασε να εκπαιδεύσει ένα AI σε δημοφιλές παιχνίδι της και ανακοίνωσε τα ευρήματά της στο GDC.

 

 

Το παιχνίδι που επέλεξε ήταν το γνωστό multiplayer shooter Battlefield 1 και όπως δήλωσε στο GDC είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι αντίστοιχο σε έναν AAA τίτλο. Ο λόγος που προέβη σε αυτή τη κίνηση η EA είναι για να μελετήσει τις κινήσεις του AI εντός του παιχνιδιού με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων των AI χαρακτήρων σε μελλοντικά παιχνίδια.

 

 

Τα AI bots που βρέθηκαν στο πεδίο μάχης του Battlefield 1 μάθαιναν με τον καιρό να παίζουν στον χάρτη ενώ αργότερα μαθαίνουν πως να αντιμετωπίσουν και πραγματικούς παίκτες που σταθούν στο δρόμο τους. Η EA δημιούργησε μάλιστα και ένα νέο τμήμα για αυτή την έρευνα το οποίο ονομάζει Search for Extraordinary Experiences Division ή αλλιώς SEED.

 

 

Τα πράγματα που έμαθε το AI είναι αρκετά. Για παράδειγμα έμαθαν πως να χρησιμοποιούν καλύτερα το όπλο τους κρατώντας το χαμηλότερα προβλέποντας έτσι το recoil και απέκτησαν τη δυνατότητα να αποφεύγουν με μεγαλύτερη ευκολία τις σφαίρες των αντιπάλων τους. Βέβαια, όταν δεν υπήρχε μάχη το AI απλά θα τριγυρνούσε στη γύρω περιοχή ψάχνοντας να βρει και να κάνει κάτι. Τα ευρήματα θα δώσουν τη δυνατότητα στην EA αλλά και σε άλλες εταιρίες που θα πραγματοποιήσουν ανάλογες μελέτες να προσαρμόσουν το AI τους, κάτι που γίνεται ήδη σε τίτλους όπως το Dota 2 αλλά και το Starcraft II, δύο αρκετά δημοφιλείς τίτλοι ειδικά στην esports σκηνή.

 

 

cp_27792_screenshot_02_xlarge_img.jpg.adapt.1456w.0.jpg.c83fc220e3f691260561f10730acc5e8.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now