stavros

Ο 8-πύρηνος Coffee Lake S εμφανίζεται στο 3DMark!

Recommended Posts

Είναι καιρός που θεωρείται σχεδόν βέβαιη η κατασκευή 8-πύρηνου mainstream επεξεργαστή από την Intel και φαίνεται πως η στιγμή της αποκάλυψης πλησιάζει.

 

 

Ο “πόλεμος” που ξεκίνησε η AMD με τους πολυπύρηνους mainstream Ryzen επεξεργαστές της, δεν μπορεί να αφήσει αμέτοχη την Intel. Πρόσφατα στη βάση δεδομένων του 3DMark εθεάθη μια νέα καταχώρηση επεξεργαστή στον οποίο η Intel προσθέτει δύο επιπλέον πυρήνες. Πρόκειται για έναν νέο 8-πύρηνο επεξεργαστή της Intel της οικογένειας Coffee Lake S (Desktop), με 16 συνολικά threads. Οι συχνότητες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, ωστόσο μπορεί να πρόκειται και για λάθος ανάγνωση από το software της Futuremark, κάτι αρκετά γνωστό και με παλιότερες διαρροές.

 

 

Intel-Coffee-Lake-S-8-core-CPU.thumb.png.d2d574d3334acff353a4fe39f3f4d8db.png

 

 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει οι 8-πύρηνοι mainstream της Intel θα υποστηρίζονται από μητρικές με Z390 chipset, το οποίο πολύ πιθανόν θα έχει ενσωματωμένο bluetooth και Wifi συνδεσιμότητα. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα το Z390 αναμένεται να το δούμε μέσα στο H2 2018, μάλλον μέσα στο καλοκαίρι, άρα τότε αναμένουμε και τον επεξεργαστή του θέματος.

 

 

 

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μια υπόθεση που έχω σκεφτεί είναι ότι, θα μιλάμε για Core i-9 στην mainstream πλατφορμα, απλά με λιγότερα pci-e lanes και τιμές αρκετά πιο υψηλές από τα 450€ για να δικαιολογήσουν τα 4 παραπάνω threads.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now