Sectone

Liquid Cooling σύστημα για Server.

Recommended Posts

Καλημέρα παίδες,

Θα ήθελα να μάθω τη υδρόψυξη θα μπορούσα να βάλω στον Intel Core i7 8700K έχω μια αερόψυξη αλλά σε idle είναι λογικό να έχει τόσους βαθμούς?

http://prntscr.com/iwe1nv

 

Επίσης φτάνει αρκετά εύκολα 80 βαθμούς το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πόσο θα με παίρνε για να βάλω μια υδρόψυξη από άποψη χώρου εννοείται ότι δεν θα ήθελα να είναι custom γιατί θα χρειάζεται συντήρηση και τέτοια ψάχνω μια καλή και ικανοποιητική εταιρεία χωρίς προβλήματα και να ναι έτοιμη υδρόψυξη. Δεν με ενδιαφέρει το κόστος της απλά θέλω να δω αρκετά καλή απόδοση. Το κούτί μου είναι αυτό εδώ http://adek.com/product/4u-industrial-rack-mount-server/

 

Προτείνετε κάτι απο εδώ:

 

 

https://www.skroutz.gr/c/677/water-cooling/f/538918/1150-1151-1155-1156.html?keyphrase=υδροψυξη+cpu&page=6

 

Βασικά η DEEPCOOL σαν εταιρεία βλέπω στο e-shop έχει αρκετά προιόντα υδρόψυξης είναι καλή εταιρεία?

 

YΓ: Eίναι Server και επειδή απευθύνεται σε game ανεβάζει θερμοκρασίες λόγω αριθμού παικτών. Οπότε θέλω μια πολύ καλή υδρόψυξη για να χω το κεφάλι μου ήσυχο.

Link to comment
Share on other sites

H τωρινή ψύκτρα είναι : https://www.e-shop.gr/noctua-nh-l9x65-cpu-cooler-92mm-p-PER.815636

Σε full load πάει 80 βαθμούς αφύσικο όπως καταλαβαίνετε... Όσο για το airflow έχω ξέρω γω 1 fan που το παρέχει το κουτί...

Θέλω το 80 να γίνει 45-50-55 το πολύ πως μπορώ να το καταφέρω αυτό ? Καμία ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sectone said:

full load πάει 80 βαθμούς αφύσικο

κάτσε που το είδες το αφύσικο......εδ'ω με custom υδρόψυξη με ανεμηστήρες και ο CPU μου πίανει καμία φορα τόσο.
Ο επεξεργαστης σου κάνει Thermal Throttle στους 100 βαθμους κελισίου  ενώ θωρητικά μπορέι να λειτουργει για αρκετους βαμθους πάνω απ' αυτό απροβλημάτιστα. Έεις δει τι ΄ψυχτρες έχουν κανονικόι σέρβερ..?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Sectone said:

H τωρινή ψύκτρα είναι : https://www.e-shop.gr/noctua-nh-l9x65-cpu-cooler-92mm-p-PER.815636

Σε full load πάει 80 βαθμούς αφύσικο όπως καταλαβαίνετε... Όσο για το airflow έχω ξέρω γω 1 fan που το παρέχει το κουτί...

Θέλω το 80 να γίνει 45-50-55 το πολύ πως μπορώ να το καταφέρω αυτό ? Καμία ιδέα?

Με custom υδρόψυξη! Κάτι που δεν είναι feated για server.Τώρα αν εσένα σε ικανοποιεί ο αριθμός αυτός να είναι πιο μικρός είναι άλλο θέμα. Πάντως εφόσον μιλάμε για server, δεν θα έβαζα υδρόψυξη, μιας και θεωρητικά θες να δουλεύει 24/7 , και η υδρόψυξεις κλειστού τύπου(αιο) έχουν ημερομηνία λήξης, ενώ οι custom χρειάζονται τακτικά συντήρηση, που αμφιβάλω ότι θα είσαι σε θέση να κάνεις.

Και 80 σε load δεν είναι καθόλου αφύσικο.Ειδικά για τον 8700k.

 

edit:Επίσης δεν νομίζω ότι χωράει κάποια 240-280μμ υδρόψυξη στο κουτί!

Edited by FeelsBadMan
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε full load με 15-55 C, όπως είπε και ο @FeelsBadMan με υδρόψυξη, αλλά... . Αν όμως θέλεις να κατεβάσεις τους 80, τότε βάλε κανένα φανάκι παραπάνω για καλύτερο airflow (μπροστά και πίσω) και βάλε καλύτερη αερόψυξη που χωράει, μεγαλύτερο φανάκι, περισσότερα & παχύτερα heat pipes, καλύτερη θερμοαγώγιμη πάστα, etc.

 

Επίσης, ένας ακόμα τρόπος να ρίξεις τη θερμοκρασία είναι το delid!

 

Εγώ θα πήγαινα στην επιλογή του 1ου σετ, φανάκια, πάστες κλπ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τι χώρο έχει το rack σε ύψος για ψύκτρες;  Μπροστά έχεις χώρο για έναν 120άρη. Για δες μήπως θα μπορούσε να χωρέσει καμιά 120άρα υδρόψυξη εκεί και να κερδίσεις λίγο σε θερμοκρασίες. Πάστα μια Arctic MX4 θα κάνει καλή δουλειά. Στη περίπτωση της all in one υδρόψυξης θα πήγαινα και στα καλά NFF12 της Noctua για το ψυγείο.

Link to comment
Share on other sites

8700k socket 1151. Αυτό κοίταζα και εγώ που έγραφε ότι η nh-u9dx-i4 δεν είναι compatible με 1151.

 

Κάπου διάβασα ότι τα 4U έχουν clearance 154mm, δεν ξέρω αν ισχύει (http://www.frostytech.com/top5_lowprofile_heatsinks.cfm).

 

 

Άρα, έχεις ποικιλία. Εγώ θα ρωτούσα τον κατασκευαστή για το clearance (να είμαι σίγουρος) και μετά θα επέλεγα το καλύτερο.

 

Edit:

Τις προτάσεις του frostytech μην τις λαμβάνεις υπόψη, είναι μάλλον παλιό το topic.

Edited by stavros
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ δεν βλέπω τρομερό πρόβλημα με τα temps για 8700k, αλλά τα idle temps μου λένε ότι ίσως το κουτί και ο προσανατολισμός ψύκτρας δεν είναι τα καλύτερα. Πρέπει να το δούμε πρακτικά. Έχει κοντά στον ανεμιστήρα της ψύκτρας του 8700k που έχεις τώρα τρύπες για είσοδο ή έξοδο αέρα; Η ψύκτρα που έχεις τώρα είναι top-down airflow και το κουτί φαίνεται για server front-back airflow με ένα ανεμιστήρα εισόδου μισό μέτρο μακρυά από την ψύκτρα.

Αυτή η ψύκτρα:
https://www.skroutz.gr/s/6918770/Noctua-NH-C14S.html
με τον ανεμιστήρα από την κάτω μεριά πρέπει να χωράει σε 4U κουτί
noctuac14s.jpeg.07ba37074b1ddd0851685f8187f17b1f.jpeg

98800d63_cpu2.thumb.jpeg.fd41aea04369d6228a9be76de602dae0.jpeg

Λογικά θα είναι πολύ καλύτερα γιατί από 92mm ανεμιστήρα πας σε 140mm (και φυσικά μεγαλύτερη ψύκτρα) και έχει NT-H1 high-grade thermal compound στο κουτί άρα θα είσαι κομπλέ και από πάστα. Δες όμως μην έχεις θέμα και ο ανεμιστήρας χτυπάει τις RAM!

Αλλά αν ακριβώς πάνω την ψύκτρα που έχεις τώρα (ή την 140 αν αποφασίσεις να πάρεις την μεγαλύτερη) είναι ένα καπάκι κουτιού 4U χωρίς ίχνος τρύπας για είσοδο-έξοδο αέρα θα χάνεις αρκετά σε απόδοση, γιατί ο ανεμιστήρας της ψύκτρας θα "ζητάει" για αέρα από μισό μέτρο μακρυά.

Εγώ δηλαδή πέρα από την 140mm ψύκτρα, θα έκανα τρύπες στο καπάκι ακριβώς πάνω από την ψύκτρα, θα έβαζα τον 140 να τραβάει αέρα από τις τρύπες και να φυσάει προς την μητρική και θα έβαζα διπλή σίτα για φίλτρο σκόνης στο σημείο που έκανα τις τρύπες. Έτσι η ροή θα ήταν από έξω->diy φίλτρο σίτα->τρύπες καπάκι->ψύκτρα c14s->ανεμιστήρας 140mm->CPU block-μητρική. Βέβαια αν κάνεις τρύπες στο καπάκι και ακριβώς από πάνω στο rack έχεις κολλητά ένα ζεστό network switch θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό νομίζω.

Με 140mm ψύκτρα, με τρύπες στο καπάκι και χώρο πάνω από το κουτί ώστε να εισάγεται στο κουτί αέρας σε θερμοκρασία δωματίου, νομίζω θα δεις σημαντική βελτίωση. Ελπίζω να βοήθησα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now