MetallicGR

Το Amazon Echo μας παρακολουθεί δηλώνουν ερευνητές ασφαλείας

Recommended Posts

Η always on λειτουργία των smart gadgets για το σπίτι όπως το Echo επιτρέπουν την ακοή ακόμα και εν αγνοία μας!

 

 

 

Η συσκευή που πωλείται στο Amazon και έχει ήδη σημειώσει αρκετή επιτυχία με τα features της είναι από τα gadgets του μέλλοντος. Μπορούμε να της μιλήσουμε ενώ η ψηφιακή βοηθός Alexa θα είναι εκεί για να απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις μας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για αυτόν τον σκοπό. Πρόσφατα η εταιρία ασφαλείας Checkmarx έφερε στο φως ένα flaw το οποίο επιτρέπει σε κάποιον τρίτο να εκμεταλλευτεί την always on λειτουργία και να ξεκινήσει τη συλλογή δεδομένων από το ενσωματωμένο μικρόφωνο.

 

 

 

amazon_echo_2nd_generation_charcoal_1365629.jpg.09938f10ff95cc7dcb963b792918d451.jpg

 

 

 

 

Το exploit βέβαια είναι σχετικά δύσκολο αλλά όχι αδύνατο δηλώνουν οι ερευνητές και μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν η Alexa βρεθεί σε recording mode μετά από παρότρυνση του χρήστη επιτρέποντας στη συσκευή να παραμείνει σε αυτό το mode ακούγοντας συνομιλίες και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

 

 

 

5ae6d7f363a43_aHR0y5KUEc.jpg.26bed4484573fac0c9bf21830a165bd2.jpg

 

 

 

 

Η Checkmarx έχει ήδη επικοινωνήσει με την Amazon και οι δύο πλευρές εργάζονται για την διάθεση patch που θα περιορίσουν το πρόβλημα που πολλές φορές βρίσκεται και στις μικροεφαρμογές που εγκαθίστανται στην ψηφιακή βοηθό. Μετά την δημοφιλία αντίστοιχων συσκευών είναι σχεδόν σίγουρο πως στο μέλλον ίσως δούμε περισσότερα exploits ενώ έχει γίνει γνωστό πως ακόμη και το FBI έχει δείξει αρκετό ενδιαφέρον στο exploit αντίστοιχων θεμάτων ασφαλείας για την παρακολούθηση υπόπτων.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now