MetallicGR

Notebook με τον πρώτο CPU των 10nm της Intel

Recommended Posts

Χωρίς τυμπανοκρουσίες ο πρώτος επεξεργαστής των 10nm της Intel μπαίνει και επίσημα στο Ark της ενώ η Lenovo είναι από τις πρώτες που θα τον ενσωματώσουν σε ένα compact notebook.

 

 

 

Ο λόγος για τον Core i3 8121U, ένας διπύρηνος επεξεργαστής με τέσσερα threads και χρονισμούς 2.2GHz και 3.2GHz σε boost. Το TDP του συγκεκριμένου είναι 15W οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για low power μοντέλο που προορίζεται για laptops. Πράγματι η Lenovo είναι η πρώτη που θα βάλει τον εν λόγω επεξεργαστή στα notebooks της και πιο ειδικά στο IdeaPas330-15. Στα χαρακτηριστικά του chip βλέπουμε πως πρόκειται για Cannon Lake γενιάς επεξεργαστή ο οποίος όμως κατασκευάζεται στα 10nm, όντας από τους πρώτους που κυκλοφορούν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, κάτι που είχε υποσχεθεί και η ίδια η Intel.

 

 

 

 

lenovo-ideapad-330.jpg.388e505077ec889ae69b7e3c9b702c73.jpg

 

 

 

 

Σημειώνεται πως ο Core i3-8121U δεν διαθέτει ενσωματωμένο chip γραφικών όπως αναφέρουν πληροφορίες λόγω πιθανών προβλημάτων στην παραγωγή, όμως το IdeaPas330-15 που φαίνεται να είναι από τα πρώτα που τον ενσωματώνει θα εφοδιάζεται με αποκλειστική GPU. Τέλος, όπως όλα δείχνουν η παραγωγή πλήρως λειτουργικών chips αναμένεται να φτάσει σε βιώσιμο βαθμό κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now