MetallicGR

Intel: "Ξεχάσαμε να πούμε πως το 28 core chip ήταν overclocked"

Recommended Posts

Ο 28-πύρηνος Skylake επεξεργαστής των πολλών πυρήνων και των πολλών χιλιάδων Ευρώ, ήταν ένα overclocked πείραμα της Intel που δεν είχε επιτυχία.

 

 

 

Αυτή ήταν η γνώμη αρκετών media που έτυχε να δουν από κοντά το chip σε δύο συστήματα, ένα στο συγκεκριμένο "5GHz demo" της Intel καθώς και ένα στο booth της ASUS, η οποία είχε και αυτή μια LGA 3647 μητρική διαθέσιμη με τον εν λόγω επεξεργαστή. Μετά τα πρώτα αρνητικά σχόλια για την πλατφόρμα, εκπρόσωπος της Intel μίλησε στο Tom's Hardware για να κατευνάσει τα πνεύματα σχετικά με το τι είδαμε όλοι στο keynote στις αρχές της Computex.

 

 

 

r99mdggl8t8r4wR8.jpg.3974ff00b87af245ed763758b66c94d0.jpg

 

 

 

Συγκεκριμένα είπε: "Μέσα στον ενθουσιασμό της στιγμής, ξεχάσαμε να αναφέρουμε στο πλήθος πως αυτό που παρουσιάσαμε ήταν ένα overclocked σύστημα". Πέρα από αυτά αξίζει να πούμε πως η εν λόγω πλατφόρμα όταν κυκλοφορήσει κατά το Q4, όπως συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Intel, δε θα απευθύνεται προφανώς σε gamers, αλλά σε workstations που χρειάζονται την απόλυτη ισχύ με κόστος που μπορεί να φτάσει και τα 10,000€ για τη μητρική και τον επεξεργαστή.

 

 

 

Ο επεξεργαστής έτρεχε με water chiller 1 ίππου σε θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από αυτή του περιβάλλοντος για να μπορέσει να διατηρήσει τη συχνότητα των 5GHz σε όλους τους πυρήνες ταυτόχρονα. Παράλληλα η κατανάλωση ήταν υψηλή και αυτός ήταν ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε τροφοδοτικό 1300W.

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, stavros said:

καλά κάτι τέτοια chiller δεν είναι που χρησιμοποιούν και σε ενίδρυα ?  :hehe:

Ναι για ενυδρεία είναι το συγκεκριμένο και έχει απαγορευμένο σε Ευρώπη και Αμερική υλικό.   

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν παρουσιάζεις "a new 28 core" "with a new socket" αυτά είπαν! Και δείχνεις έναν xeon από το 2017!

Και δεν είναι απαραίτητα λάθος τον media, σε αυτή την περίπτωση. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησαν να το παρουσιάσουν!
 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, billpeppas said:

Από την άλλη, πόσο βλάκας πρέπει να είναι κάποιος να σκεφτεί "να ρε, βγάλανε έναν 28πύρηνο με base clock 5GHz" ( :D ) 

Εντάξει, όποιος δεν είναι σχετικός δεν είναι και βλάκας, αλλά από την άλλη βγαίνανε τα sites και μιλούσανε για turbo στα 5GHz και για Cascade, που στην τελική για τίποτα από τα δύο δε μίλησε η Intel (?). Κάποιος που δεν είναι ψιλιασμένος και διάβαζε 2-3 sites, το κατάπινε άνετα. Άσε τα fun boys, αυτοί θα είχαν στο μυαλό τους ότι θα μπορούσε και να clockάρει πάνω από το turbo (5GHz).

 

Και από την άλλη, νομίζω πως και η Intel κάτι τέτοιο ήθελε να "περάσει" και δεν της βγήκε. Δηλαδή στην Intel πόσο βλάκες είναι (τώρα μιλάμε για βλάκες original) που σκέφτηκαν κάτι τέτοιο, όχι μόνο το concept αλλά και τη δικαιολογία "ξεχάσαμε πάνω στον ενθουσιασμό", σιγά μην κατουρήθηκαν κιόλας. Και αφού λένε ότι ξεχάσανε να το πούνε σημαίνει ότι θέλανε να το πούνε, αλλά το ξεχάσανε λες και είναι παιδάκια που ξεχνάνε τα λόγια στη γιορτή του σχολείου ή κανένα ζευγάρι κλειδιά.

 

Αυτά μου θυμίζουν το reveal των ryzen που ψάχναμε να βρούμε τα samples που τρέχανε στο blender.

 

Edit: 1300Watt psu. Την κατανάλωση της ψύξης δεν την είχαν μέσα.

Edit2: 1hp (Bob's fish aquarium chiller :hehe:)  =  746 watts

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως είχα ενθουσιαστεί για το 5ghz  base clock, είναι πραγματικά κρίμα που το παίρνουν πίσω τώρα. Μιλάμε τα παλικάρια το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Μάλλον κάποιος πρέπει να απολυθεί γιατί δυο σερί χρονιές να τρέχουν και να μην φτάνουν είναι περίεργο και αστείο:hehe::hehe:.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτσε και εσύ, να δούμε πρώτα τι πρόκειται να βγάλουν και μετά μιλάμε για 2η χρονιά. Αν και την 1η χρονιά τρέξαμε μεν, αλλά δε νομίζω ότι δεν έφτασαν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, stavros said:

Κάτσε και εσύ, να δούμε πρώτα τι πρόκειται να βγάλουν και μετά μιλάμε για 2η χρονιά. Αν και την 1η χρονιά τρέξαμε μεν, αλλά δε νομίζω ότι δεν έφτασαν.

Οι φήμες λένε ότι φέτος θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν μέχρι ένα 22core cpu, και αν και νωρίς για υποθέσεις, δεν θα μου φαινόταν ιδιαίτερα απίθανο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now