MetallicGR

Pro Drifter vs AI σε έναν αγώνα με το EV DevBot

Recommended Posts

Στους δρόμους της Formula E Rome, ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο τα βάζει με έναν άνθρωπο οδηγό. Ποιος θα κερδίσει;

 

 

Η πίστα που χρησιμοποιείται για την Formula E στη Ρώμη, υποδέχτηκε το DevBot, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δε μοιάζει με κανένα άλλο ενώ επιτρέπει και την χειροκίνητη οδήγηση και από άνθρωπο οδηγό. Η Formula E είναι επί της ουσίας το πρωτάθλημα των ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών τύπου Formula και έχει αρκετά κοινά με το Roborace στο οποίο έχει συμμετάσχει και η NVIDIA παρέχοντας τα συστήματα ελέγχου Drive PX 2 μαγνητίζοντας τα βλέμματα της επόμενης γενιάς racing fans ανά τον κόσμο.

 

 

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα οχήματα είναι το DevBot, του οποίου η ανάπτυξη ξεκίνησε το 2016 και αντί για το εκλεπτυσμένο σασί που βλέπαμε στην αρχή, χρησιμοποιήθηκε ένα από Ginneta LMP3 με τροποποιήσεις για να μπορέσει να δεχτεί τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα όπως τις μπαταρίες και τα μοτέρ.

 

 

Στο βίντεο που βιντεοσκοπήθηκε στη πίστα της Ρώμης, ο pro drifter Ryan Tuerck οδηγεί πρώτος το αυτοκίνητο και στη συνέχεια ο αυτόματος πιλότος αναλαμβάνει δράση στους στενούς δρόμους της πίστας. Όπως εξηγούν και οι ειδικοί της πίστας, οποιοδήποτε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο κι έτσι απαιτείται συνεχής προσοχή από τον οδηγό, κάτι που αντιμετωπίζεται με χιουμοριστικό τρόπο στο βίντεο. Αν και δεν έχουμε side by side σύγκριση για να δούμε τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί το AI σύστημα, οι μηχανικοί του DevBot αναφέρουν πως μέσα στο έτος οι επιδόσεις του θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now