MetallicGR

Η Google έβαλε το AI της να παίξει Quake III!

Recommended Posts

Η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται σε όλο και περισσότερους τομείς της καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα το gaming!

 

 

Οι ερευνητές έχουν βρει πολλούς τρόπους με τους οποίους το AI μπορεί να φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητά μας. Βέβαια υπάρχουν και δεκάδες άλλα side projects που έχουν ενδιαφέρον όπως για παράδειγμα το Quake project της Google. Το δικό της σύστημα DeepMind AI εκπαιδεύτηκε με χιλιάδες παιχνίδια στο δημοφιλές Quake III και έφτασε σε σημείο να μπορεί να ανταγωνιστεί αρκετά ικανούς ανθρώπους στο παιχνίδι αυτό.

 

 

 

Quake_III.jpg.58499556f64148304f0c52a6ee7cefb6.jpg

 

 

Για την εκπαίδευση του συστήματος χρειάστηκαν χιλιάδες matches όπως deathmatch αλλά και capture the flag όπου το ζήτημα είναι η κατάκτηση και επιστροφή της σημαίας στην βάση της ομάδας, κάτι που βάζει έξτρα tasks στον παίκτη, πέρα από την εξολόθρευση των αντιπάλων του.

 

 

small_deepmind_quake_iii.jpg.9d73b01ef3a2b26fde06863e6b6ca8b2.jpg

 

 

 

Μετά την εκπαίδευση, η Google διοργάνωσε ένα μικρό τουρνουά με 40 ανθρώπους - παίκτες και ματσάροντάς τους σε ομάδες των δύο παρέα και με AI agents. Μετά το πέρας του τουρνουά η Google διαπίστωσε πως οι ομάδες που αποτελούνταν αποκλειστικά από bots τα πήγαν συνολικά καλύτερα από αυτές με ανθρώπους δείχνοντας έτσι τις δυνατότητες που έχει το AI αφήνοντας να εννοηθεί πως στο μέλλον τα παιχνίδια ίσως ενσωματώνουν ήδη AI based αντιπάλους, κάνοντας έτσι το gameplay πιο διασκεδαστικό.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now