MetallicGR

Η Intel δε θα σταματήσει το Extreme brand στα CPU της

Recommended Posts

Μετά το tweet του François Piednoël ο tech κόσμος ξεκίνησε τις φήμες για πιθανό τέλος στη Extreme σειρά.

 

 

 

Ο μηχανικός της Intel που έφυγε πριν από έναν χρόνο από την εταιρία μετά από 20 χρόνια συνεργασίας, προχώρησε πριν από μερικές ώρες σε ένα tweet που έμελλε να προκαλέσει αντιδράσεις στον χώρο της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα είπε πως η Intel θα "σκοτώσει" το Extreme edition brand της και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο λάθος της εταιρίας. Με βάση αυτό μερικοί θεώρησαν ότι η extreme σειρά των επεξεργαστών της θα πάψει να υφίσταται μετά την κυκλοφορία του οκταπύρηνου και πιο προσιτού μοντέλου της για το Z390 chipset, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η Intel σε ένα εκτεταμένο damage control των δηλώσεων σε πολλά μέσα.

 

 

 

Αυτό που ίσως μπορούμε να κρατήσουμε όμως από τις δηλώσεις του πρώην μηχανικού της Intel είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένα mainstream θεωρητικά μοντέλο θα μπει αρκετά δυναμικά στην αγορά που μέχρι πρότινος αποτελούσε χώρο δράσης του μεγάλου chipset/socket. Ο αντίστοιχος οκταπύρηνος για την ώρα είναι ο Core i7 7820X και πωλείται με τιμή άνω των 500€ στην Ευρωπαϊκή αγορά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μια τιμή που ενδεχομένως θα συμπίπτει με αυτή του επερχόμενου της Intel για το Z390 chipset.

 

 

 

AodxzvBRmdDNfpg53YSayj.jpg.e0c21baf5536f0f59cadd3bbe5f13a87.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν θα το σκοτώσει άμεσα αλλά με το πως έχει πάει το core count και με το pricing που έχει η Intel ειδικά στα ΗEDT CPUs της θα αναγκαστεί να το κάνει στο μέλλον. Ή απλά θα μειώσει της τιμές της και όλα καλά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

διαφορετικη αρχιτεκτονικη, οποτε στο μελλον ισως καταργησει το 6πυρηνο μοντελο και διορθωσει λιγο την τιμη στον 9900κ. αμερικη με 460$ παιρνεις τον 7820χ απο 600 που εκανε οταν κυκλοφορησε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now