MetallicGR

Προσιτούς SSD του 1TB θα φέρει στην αγορά η Samsung

Recommended Posts

Η εταιρία θέλει πρακτικά να εκτοπίσει από την αγορά τους σκληρούς δίσκους ετοιμάζοντας μια στρατιά από φθηνούς SATA SSD του 1TB.

 

 

Η κορεάτικη εταιρία χάρη στην νέα τεχνολογία των NAND με τα 4-bit cells της μπορεί να ωθήσει την πυκνότητα σε αρκετά υψηλούς αριθμούς διατηρώντας παράλληλα μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας, της ταχύτητας αλλά και της χαμηλής τιμής. Μπορεί μερικά από αυτά τα στοιχεία να τα συναντάμε και στους σκληρούς δίσκους όμως η Samsung αναμένεται να δώσει έναν καλό λόγο για να τους αφήσουμε στο ντουλάπι του γραφείου μας, μια για πάντα.

 

 

Αυτό σε συνδυασμό με την τεχνολογία TurboWrite αναμένεται να βοηθήσει κι άλλο τις ταχύτητες και δη των 4K, όπου είναι το σημαντικό μειονέκτημα των multi level cell NAND που κυκλοφορούν. Εκτός από τους "προσιτούς TB SSDs" η εταιρία έχει βλέψεις και για φθηνότερους 4TB SSDs, όμως και πάλι το τίμημα για την απόκτησή τους θα είναι σημαντικά μεγάλο. Για την ώρα, ένας 1TB SATA SSD κοστίζει περί τα $220 στην αγορά και η μείωση που θα επιφέρει η Samsung ίσως ρίξει την τιμή και κάτω από το ψυχολογικό όριο των $200 ίσως φτάνοντας τις τιμές των τωρινών 500GB SSD της.

 

 

 

499535367_Samsung4TBQLCSSD590.png.ec7b9141f0a8ed37dcb62950752ef5d2.png

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 8/8/2018 at 11:34 AM, MetallicGR said:

Για την ώρα, ένας 1TB SATA SSD κοστίζει περί τα $220 στην αγορά και η μείωση που θα επιφέρει η Samsung ίσως ρίξει την τιμή και κάτω από το ψυχολογικό όριο των $200 ίσως φτάνοντας τις τιμές των τωρινών 500GB SSD της.

 

Ένας crucial MX500 1ΤΒ αυτή τη στιγμή κοστίζει ~180€ στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος SSD έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές από τον ειδικό τύπο. Πρόσφατα και η Intel κυκλοφόρησε τη σειρά 660p (ΝVME QLC NAND) οι οποίοι όμως δεν φαίνεται να κατεβάζουν τις τιμές. Εν ολίγοις, το ψυχολογικό όριο των 200$  που αναφέρεται στο άρθρο έχει ήδη παρέλθει. Το θέμα είναι πότε θα δούμε 1ΤΒ με περίπου ~100€. Υπολογίζω τουλάχιστον 1 έτος. 

 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η αγορά έχει "καρτελ-οποιηθεί". Ανεξαρτήτως φτηνών τεχνολογιών που μπορεί να προκύψουν, το "άρμεγμα" θα συνεχίσει κανονικά, χωρίς ο τελικός καταναλωτής να δει κάποιο "μπάμ" στην αναλογία $/GB
 

Link to comment
Share on other sites

Είναι κοντά στα 200 ο Crucial ισχύει, αλλά όχι παρακάτω. Η πρώτη τιμή που τον βρήκα διαθέσιμο μετά από επικοινωνία είναι 230€ δυστυχώς. Σίγουρα όμως τώρα που θα έχουμε πιο πολλά μοντέλα θα δούμε αυτόν και μερικούς άλλους με αρκετά χαμηλότερες τιμές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now