MetallicGR

Η Huawei κατηγορείται για αλλοιωμένα Benchmarks

Recommended Posts

Η αρχική είδηση του AnandTech ταράσσει για άλλη μια φορά τον χώρο των smartphones και η απάντηση της Huawei είναι μοναδική.

 

 

Η αναγνωρισμένη από τον δικτυακό εξοπλισμό Huawei κατέχει μια ιδιαίτερη θέση και στην αγορά των smartphones, με αξιόλογων specs μοντέλα και ποιότητα κατασκευής όμοια με αρκετά ακριβότερες υλοποιήσεις. Ένα σημαντικό όμως στοιχείο που βρέθηκε πρόσφατα από το AnandTech μπορεί να είναι αρκετό για να αμαυρώσει για λίγο καιρό την εικόνα της εταιρίας. Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του publication AnandTech η Huawei φαίνεται πως ένα από τα Honor smartphones έχει εγκατεστημένο λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίσει γνωστές benchmarking εφαρμογές και να ωθήσει τον επεξεργαστή στο υψηλότερο performance state του, παρουσιάζοντας καλύτερες συνολικές επιδόσεις που δεν αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές.

 

 

Το θέμα έφτασε και στην Huawei η οποία απάντησε λέγοντας πως "και άλλες εταιρίες δοκιμάζουν με τον ίδιο τρόπο, παίρνουν υψηλούς αριθμούς στα benchmarks και η Huawei δε μπορεί να μείνει σιωπηλή". Αυτά δήλωσε στην IFA 2018 ο Dr. Wang Chenglu, Πρόεδρος Λογισμικού στη Huawei.

 

 

Οι άλλες εταιρίες που αναφέρονται από την Huawei είναι αρχικά η OnePlus, η οποία στην παρουσίαση του OnePlus 5 διατηρούσε μια λίστα από package id's γνωστών benchmarking εργαλείων και όταν αυτά έτρεχαν στη συσκευή, αυτή ωθούσε τον επεξεργαστή στο υψηλότερο power state προς αύξηση των επιδόσεων. Το τότε θέμα είχε ανακαλυφθεί από προγραμματιστή στο forum του XDA. Επιπλέον, πέρα από την OnePlus δεν έχουν υπάρξει άλλα συμβάντα με άλλες εταιρίες του χώρου και θα έχει ενδιαφέρον εάν τελικά η Huawei αποκαλύψει περισσότερα αν και όπως αναφέρει, πολλές από αυτές τις εταιρίες δρουν κυρίως στη Κίνα.

 

 

 

huawei_p20_pro.jpg.857fc3c4748873c2ad7452fb028cec86.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now