MetallicGR

EcoGarden: Έξυπνο ενυδρείο με διαδραστικό οικοσύστημα

Recommended Posts

Μια διαφορετική άποψη του κλασικού ενυδρείου παρουσιάζει η Σουηδική Ecobloom και ήδη βρίσκεται αρκετά κοντά στον στόχο των 77 χιλιάδων δολαρίων.

 

 

Το ενυδρείο είναι μικρών διαστάσεων και μπορεί να φιλοξενήσει μερικά μικρά ψάρια ενώ το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η αυτο-καθαριζόμενη κατασκευή του χάρη στο mini θερμοκήπιο που συντηρεί στο επάνω μέρος. Εκεί μπορούμε να καλλιεργήσουμε διάφορα βότανα και μικρά λαχανικά χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις κηπουρικής ενώ μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη των φυτών μέσα από την παρεχόμενη εφαρμογή.

 

 

 

9f333f8e2fcfefb6fcc7a75cf876aff2_original.png.4f0407024cdd069d93a0cb1f833ad92f.png

 

223e771fca9406a665aa8421f1860486_original.jpg.657e173c5317b30ace5c3ab1562a24f2.jpg

 

 

 

 

Παράλληλα αξιοποιώντας τα απόβλητα των ψαριών τα φυτά λαμβάνουν θρεπτικές ουσίες που τα βοηθά να παράξουν οξυγόνο αλλά και να καθαρίσουν το νερό ή όπως αναφέρει ο κατασκευαστής: "Ταΐζετε τα ψάρια, τα ψάρια ταΐζουν τα φυτά και τα φυτά ταΐζουν εσένα". Το σύστημα κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρώσει επιτυχώς την καμπάνια του και η εκτιμώμενη ημερομηνία διάθεσής του είναι τον Δεκέμβριο του 2018. Περισσότερα δείτε στη πηγή.

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουν βγάλει παρόμοια (aquaponics, hydroponics), αλλά νομίζω είναι λιγότερο έξυπνα-λιγότερους αισθητήρες και smartphone φάση. Καλά αυτά τα συστήματα, αλλά αυτό που σκοπεύω να φτιάξω θα έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχω δει σε άλλα. Τη δυνατότητα ένωσης-pairing (σαν lego) περισσότερων μονάδων με την επιλογή να συνδέσεις είτε full μονάδα, είτε μονάδα με τα βασικά εξαρτήματα η οποία θα χρησιμοποιεί ότι hardware δεν έχει από την διπλανή της (αντλία, αισθητήρες, wifi control κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now