MetallicGR

Συντηρητικοί οι χρονισμοί των custom RTX 20 Series GPUs

Recommended Posts

Η EVGA αναφέρει τους χρονισμούς των νέων RTX 2080 και 2080 Ti της και δείχνουν συντηρητικοί όπως ορίζει η NVIDIA.

 

 

Με την κυκλοφορία της GTX 1070 Ti και του θέματος περί χρήσης overclocked ρυθμίσεων σε review samples από μεγάλους AIBs που αποκαλύφθηκε πέρυσι, η NVIDIA έκανε πιο σκληρούς τους κανόνες των χρονισμών στις κάρτες γραφικών των συνεργατών της, θέτοντας όρια στο πόσο ψηλά μπορεί να χρονιστεί από το εργοστάσιο.

 

 

Ακόμη οι κατασκευαστές δεν έχουν αποκαλύψει τους χρονισμούς τους κατά το boost όμως η EVGA έρχεται ρίχνοντας περισσότερο φως. Βλέποντας τους χρονισμούς των Founders Edition αντιλαμβανόμαστε πως η ίδια η NVIDIA θα γίνει σημαντικός ανταγωνιστής σε αυτό το κομμάτι. Η Founders Edition RTX 2080 θα έχει Boost χρονισμούς 1800MHz ενώ η EVGA RTX 2080 XC στην custom υλοποίησή της θα έχει τους ίδιους χρονισμούς με την πρώτη έχοντας ένα σύστημα ψύξης με δύο ανεμιστήρες. Η EVGA όμως όπως ήδη μπορούμε να δούμε από το site της διαθέτει ακόμη ένα μοντέλο με $100 price premium το οποίο προσθέτει άλλα 15MHz στο τελικό Boost frequency και σύστημα ψύξης με τρεις ανεμιστήρες, φτάνει έτσι τα 1815MHz όπως αναφέρει η πηγή. Αντίστοιχο σκηνικό συναντάμε και στις 2080 Ti όπου η NVIDIA αναφέρει χρονισμούς 1635MHz ενώ η καλύτερη έκδοση της 2080 Ti από την EVGA θα έχει Boost clock στα 1650MHz.

 

 

Με αυτά βλέπουμε ένα αντίστοιχο σκηνικό με την κυκλοφορία της GTX 1070 Ti πριν από μερικούς μήνες, όταν η NVIDIA έδωσε σε πολλούς AIBs την ίδια συχνότητα λειτουργίας στις GPUs της αγοράς. Εκτός αυτού εάν κάποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει το overclocked προφίλ της GPU που αναγραφόταν στο site της εταιρίας θα μπορούσε να το κάνει με την επιπλέον εφαρμογή ή μέσα από κάποιο έξτρα software όπως το MSI Afterburner.

 

 

 

11171835717l.jpg.3d0f4e4acfd99a105b08fc287af86d27.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now