MetallicGR

Η αρχή του τέλους για το Cryptomining στη Κίνα

Recommended Posts

Η αύξηση της δυσκολίας στο mining αλλά και το αυξημένο κόστος συντήρησης του εξοπλισμού έχουν κάνει αρκετούς να αφήσουν την εν λόγω αγορά.

 

 

Το φαινόμενο του cryptocurrency ήταν από τα πιο σημαντικά στον χώρο του PC hardware, σε βαθμό που επηρέασε αισθητά την καταναλωτική αγορά μιας και αρκετά κομμάτια hardware εξαφανίστηκαν από τα ράφια των καταστημάτων με στόχο να στεγάσουν mining συστήματα. Το cryptocurrency mining έφτασε στο ζενίθ του το 2016 - 2017, αρκετά χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση σαν μέθοδος 'δημιουργίας' χρημάτων με ένα οικιακό PC.

 

 

Στη Κίνα το φαινόμενο είχε πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις καθώς ολόκληρες αποθήκες χρησιμοποιούνταν για να στεγάσουν όλον αυτόν τον εξοπλισμό και επιπλέον δημιουργήθηκαν επιχειρήσεις για να υποστηρίξουν το όλο εγχείρημα. Στα τέλη του 2017 η αστάθεια στα εν λόγω κρυπτονομίσματα έκανε αρκετούς επενδυτές να αφήσουν την αγορά, ενώ όσοι πραγματοποιούσαν την λεγόμενη 'εξόρυξη' των εικονικών νομισμάτων σκέφτονταν το ίδιο ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμα.

 

 

Πηγές από την Ασία δηλώνουν πως πλέον το φαινόμενο έχει εξασθενίσει και μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού πωλούνται μέχρι και το 1/4 της αρχικής τιμής του, δείχνοντας έτσι πως μεγάλε εταιρίες που ειδικεύονταν στο cryptocurrency mining ψάχνουν έναν τρόπο να φύγουν από την αγορά χωρίς να σημαίνει όμως πως έχουν ζημιωθεί από τη διαδικασία. Αυτά σε συνδυασμό με τους αυστηρούς κανόνες της Κίνας στο θέμα σίγουρα συντέλεσαν στην απόφαση των ιδιωτών που επένδυσαν πριν μερικά χρόνια στο cryptocurrency mining που όπως όλα δείχνουν, μειώνεται αισθητά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο τομέας που λέγεται πως θα συνεχίσει κανονικά να υπάρχει θα είναι αυτός του trading.

 

 

 

cryptocurrency-predictions-2018-914087.jpg.d7ba8ac2b8d89e43d0f1711615775bbd.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now