MetallicGR

High End GPUs όχι πριν το 2020 δηλώνει η AMD

Recommended Posts

Στην παρουσίαση του πρώτου της Instinct accelerator της η AMD αναφέρθηκε και στο μέλλον της στην αγορά των GPUs.

 

 

Οι δύο επιταχυντές της AMD που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του Next Horizon event στο Σαν Φρανσίσκο αξιοποιούν Vega 20 GPUs με τη 'πλήρη' σχεδίαση της AMD έχοντας 64 Compute Units και 13.28 δις τρανζίστορ (Instinct MI60) σε ένα chip με διαστάσεις 331m2. Οι επιδόσεις τους βρίσκονται απέναντι από high end υλοποιήσεις της NVIDIA στο χώρο όπως την Tesla V100 με τη τελευταία να βρίσκεται ελαφρώς μπροστά στον τομέα των FP32.

 

 

Η AMD στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε και για το μέλλον της εταιρίας στην αγορά GPUs. Για την ώρα η εταιρία διαθέτει μόνο midrange κάρτες όπως την RX 580, ενώ η 'φρεκσαρισμένη' εκδοχή της ονόματι RX 590 θα ωθήσει αισθητά τις επιδόσεις στον τομέα. Η CEO της AMD Lisa Su ανεβαίνοντας στη σκηνή μίλησε για την αφοσίωση της AMD και τις συνεχείς βελτιώσεις που θα φέρει με τις μελλοντικές GPUs της. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι GPU με υψηλότερες επιδόσεις από τις τωρινές consumer λύσεις θα δούμε όχι νωρίτερα από το 2020. Η αρχιτεκτονική που θα διαδεχθεί την Polaris των τωρινών midrange προτάσεων θα ονομάζεται Navi η οποία δε θα εκτείνεται στο high end, όπως έχουμε ήδη μάθε από έγκυρες πηγές.

 

 

Τέλος, η Navi θα δώσει τη σκυτάλη της στην Arcturus που ίσως να είναι η γενιά που θα ανταγωνιστεί στο high end.

 

 

AMD-NewHorizon-GPU-03_82607881819F4DE9A94EAE209D50F299.jpg.c651ab64dc6dcec8ab5552d1cad9c15e.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν μου φαίνεται πολύ περίεργο. Το θέμα είναι να έχουν κάτι πραγματικά ανταγωνιστικό και όχι ημίμετρα όπως ήταν οι Vega. Ούτως η άλλως η Nvidia μέχρι τότε δεν νομίζω να έχει βγάλει κάποια καινούργια σειρά!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now