FaznT.v25+

FAZN TOWER overclock build

Recommended Posts

IMG_20180121_195053.thumb.jpg.04b9bab3260ddc421aa9a89664890cff.jpg

Το μηχάνημα αυτό είναι φτιαγμένο με αποκλειστικά δικές μου επιλογές και περιέχει:

1) AsRock X370 Sli Killer motherboard νέας γενιάς αφού περιέχει sockets ddr4

2) Επεξεργαστή ryzen AMD 7 1700X (AM4) 8-core 

3) 2 κάρτες ram delta team 8GB/ram

4) GPU Saphire 2 GB δυνατοτήτων 4 GB (Στο τελικό version του Fazn θα πρέπει να μπούν 2 * 6-8GB και να ενεργοποιηθεί το Sli mode)

5) Αρκετά αξιόπιστο τροφοδοτικό scorpion, πρέπει να ' ναι 350-500w αν θυμάμαι καλά.

6) Alpenfοhn cpu cooler. (κάτι σχετικά απλό και φτηνό.)

7) +3 ανεμιστήρες                    [Μειονέκτημα: Κάνει αρκετό θόρυβο, αφού συνολικά έχει 6 ανεμιστήρες]

8 ) Κλασικό λογισμικό για pc  

9) Monitor διάφορα αναλόγως   |Οι επιλογές +το στήσιμο πήρε λίγο καιρό, λόγω budget κλπ... όμως τελικά το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ καλό μέχρι στιγμής. Θέλει ακόμα αρκετή δουλειά για να γίνει power overclocking και να αψηφήσει ακριβότερα κουτιά, αλλά πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχει αποδόσει και το ψάξιμο και συνδιάζει την ευκολία με την σβελτάδα του αυτοματισμού. Άλλο ένα αρνητικό είναι ότι δεν έχει ακόμα κάποια κάρτα δικτύου, γεγονός που χτυπάει καμπανάκι για αγορά Μ.2 στο άμεσο μέλλον. Η αυτοδυναμία των 3.4Ghz του επεξεργαστή μπορεί να εμφανιστεί ξεκάθαρα και να τρέξει 5 οθόνες σε Sli mode. Άρα καληνύχτα τηλεόραση του 1980|

 

Edited by FaznT.v25+
Τυπογραφικό/ορθογραφικό λάθος
Link to comment
Share on other sites

Το build αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία που θαρρώ δε θα προλάβετε να διαβάσετε. Γι' αυτό και ανέβασα ένα Mini review ώστε να μη χρονοτριβούμε με τις λεπτομέριες των επιλογών και των πιθανών συνδιασμών τους. Έπειτα καλό είναι να συναρμολογηθεί στο χέρι. Εφόσον έχεις χρόνο να διαβάσεις τα manual σε 1-2 γλώσσες μη σου πώ και σε μια τρίτη και πάλι κάπου κάτι μπορεί να σου ξεφύγει, αν δε τρέχει με τη μία στείλ'το σε ένα τεχνικό να κάνει τις τελικές testified εκδοχές του build και έτοιμος για crash tests.

Έτσι απλά. Δε χρειάζεται ούτε να το χεις σπουδάσει ούτε να έχεις λιώσει στο ΣΕ++.

Όταν άνοιξα για πρώτη φορά το Overclock tower ένιωσα λές και πέρασαν 2000 χρόνια μέσα σε 1/60 κλάσμα δευτερολέπτου.

Αν λοιπόν δε το ένιωσες και εσύ όταν άνοιξες το pc σου, μάλλον ήταν fail overclock. Μπορείς να ανατρέξεις το συντομότερο δυνατό στο πιο απόκρυφο κρυπτοσίτε να ρωτήσεις πώς θα το πετύχεις, αλλά μάλλον θα σε λιντσάρουν.

Οπότε Maybe try again.

Link to comment
Share on other sites

Ρε ποιός άφησε ελεύθερο AI post bot στο HWBox; Δεν περνάει το Turing test ακόμα! Λουκά τι έκανες στο site; Αν δεν είναι από AI bot το OP, τότε μάλλον δεν θα κάνω ποτέ μπάφο στη ζωή μου...

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Η πλάκα είναι ότι το συναρμολόγησα μόνος μου και δε νομίζω να είχα κάνει κάποιο λάθος. Ειχα διαβάσει τόσα manual που εν τέλει θα πήγαινα για πτυχιακή στο πολυτεχνείο. Όμως αμα δε βάλει το χεράκι του ένας έμπειρος τεχνικός δε θα πάρει μπροστά. Είναι όπως τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα και γενικά σε όλο το πλανήτη, μπορεί να έχεις κάνει τα πάντα, αλλά πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες διαδικασίες να περάσει από ελέγχους, να γίνουν οι αιτήσεις και ούτω κάθε εξής. Όπότε κατέλειξα σε ένα τοπικό pc servicer ο οποίος κούμπωσε και τα λογισμικά γιατί βαριέμαι να κάνω complicated installations.

Αυτό είναι το Fazn κουτί σε τρείς ακόμα φωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

προτέινω αλλαγή πλέυσης για το κανάλι/φορουμ, θα ασχολουμαστε με τοστιερες και μασαζοκορσέδες, αυριο ο μετάλικος αλχιμιστής θα κάνει ρεβιου τον Crypto 3thouzZzand

Link to comment
Share on other sites

On 12/1/2018 at 10:37 AM, FaznT.v25+ said:

Ειχα διαβάσει τόσα manual που εν τέλει θα πήγαινα για πτυχιακή στο πολυτεχνείο. Όμως αμα δε βάλει το χεράκι του ένας έμπειρος τεχνικός δε θα πάρει μπροστά.

Καλοδουλευτο το μηχανακι :)

Εχω μια απορια.. γιατι δεν θα παρει μροστα? Ενα manual να διαβασεις ειναι αρκετο, απο εκει και περα βαζεις επανω επεξεργαστη, καρτα γραφικων και μια μνημη. Κουμπωνεις τα ρευματα στην μητρικη και στην καρτα γραφικων πατας το κουμπακι και voilà..

Ο μονος λογος να μην παρει μπροστα ειναι να εχεις βαλεις λαθος τα καλωδια στο panel κατι που μπορεις να τσεκαρεις απο το βιβλιο της μητρικης. Δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσικη ?

 

Nα εισαι καλα :)

 

PS. Παντα οταν χτιζεις ενα καινουργιο μηχανακι το ξεκινας μονο με τα βασικα (αυτα που αναφερα πιο πανω) ουτως ωστε να δεις αν υπαρχει καποιο προβλημα (π.χ. να βραχυκυκλωνει η μητρικη στο κουτι ή καποια μνημη να μην δουλευει), μετα βαζεις ολα τα υπολοιπα ωστε αν βρεις προβλημα να ξερεις απο ποιο σημειο και μετα πρεπει να κοιταξεις.

Edited by stealth
Link to comment
Share on other sites

Κάποιο τέτοιο μικρό σφαλματάκι πρέπει να είχα κάνει και δεν έπερνε μπροστά το μοτέρι. Για τα λεφτά που 'χα δώσει και μετα από τόσο ψάξιμο, ήταν ήττα από μεριάς μου, αλλά για να μη χρονοτριβούμε επειδή θα έπρεπε να κάνω και εγκατάσταση σε λογισμικά κλπ μετά το άφησα στα χέρια του επιστήμονα πληροφορικαρίου ώστε να κάνει τις τελικές διασυνδέσεις και να μαζέψει και τα καλώδια γενικότερα εντός του κουτιού γιατί εμένα ήταν λίγο αφάνα style.. Τώρα όσον αφορά το Overclock του μηχανακίου αυτού είναι ακόμα σε στάδιο testing αφού άλλωστε το overclocking πρέπει να ρυθμίζεται ανα πάσα στιγμή για τα επιθυμητά αποτελέσματα που πρέπει να αποδόσει. Δηλαδή αν δε τρέξεις συγκεκριμένα προγράμματα και κάποιες άλλες παράλληλες ενέργειες δε θα μπορέσει να αποδόσει αυτό που τεχνικά μπορεί να καταγράφετε ώς ανώτερο από τις βασικές δυνατότητες της μνήμης και όλου του κουτιού. Λόγω φόρτου εργασίας έχω παγώσει το "project" στη version 25 (FazN v.25) και στο μέλλον ίσως επεκταθούμε και στις επόμενες.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now