MetallicGR

Χρήστης 'χακάρει' το Tesla Model 3 του

Recommended Posts

Στη συνέχεια τρέχει Ubuntu Linux στο υπολογιστή του αυτοκινήτου και απλές εφαρμογές όπως ένα περιηγητή να τρέχει YouTube.

 

 

Το πιο προσιτό από τα μοντέλα της Tesla έπεσε στα χέρια ενός hacker ο οποίος βρήκε τρόπο να εισχωρήσει στο εσωτερικό του υπολογιστή του αυτοκινήτου του και να εγκαταστήσει μια διανομή Linux επεκτείνοντας πρακτικά τις δυνατότητες του συστήματος ψυχαγωγίας που έχει το Model 3. Στο βίντεο που ανέβασε στο YouTube δείχνει το σύστημα του αυτοκινήτου του να τρέχει το δημοφιλές δωρεάν λειτουργικό και έναν περιηγητή με ένα YouTube tab. Ο χρήστης ουσιαστικά διατήρησε το εργοστασιακό OS της Tesla και έτρεξε παράλληλα το Ubuntu στο αυτοκίνητό του ενώ το hardware του δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα αφού οι drivers ήταν κανονικά διαθέσιμοι.

 

 

Το hardware κάτω από όλα αυτά είναι ένας τετραπύρηνος Atom Α3950 χρονισμένος στα 1.6GHz με boost στα 2GHz και αρχιτεκτονικής Goldmont. Φυσικά η όλη διαδικασία είναι αρκετά ριψοκίνδυνη για το αυτοκίνητο αφού ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη σταθερότητα του λειτουργικού της Tesla. Το Model 3 είναι το πιο προσιτό από τα οχήματα της Tesla αυτή τη περίοδο με κόστος περίπου $35.000 στην αγορά των ΗΠΑ.

 

 

 

small_tesla_model_3.jpg.903ee44a0ce373180d77de985fa98cb2.jpg

 

Ubuntu_Tesla_3.jpg.c084d392d4ec073a8da2447a517cdb11.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now