LethaLHooK

Radiador 30mm slim

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με 3 radiador. Θέλω ενα radiador μέχρι 30mm πάχος γιατί έχω ένα σχετικά μικρό case με μεγάλη κάρτα (Fractal Design Define C και Gainward 1080 GLH). 


*1) EK-CoolStream SE 360 (Slim Triple)
*2) Black Ice Nemesis Radiator GTS 360
*3) Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 360mm 


Το Alphacool και το Black Ice GTS έχουν 16 FPI σε αντίθεση με το ΕΚ που έχει 22. Θα αγόραζα το Alphacool αλλά θα ήθελα να πάρω και μαι δεύτερη άποψη. Απο τη μια σκέφτομαι πως επειδή είναι λεπτό ως radiador (30 mm) αν είχε περισσότερο FPI θα ήταν λίγο καλύτερο. Επίσης με ενδιαφέρει και το θέμα του θορύβου γι’αυτό πάω και σε υδρόψυξη. Eίμαι ανάμεσα σε 3 fans:


*1) Be Quiet Silentwings 3 PWM 120mm
*2) Noiseblocker M12-SP
*3) Noctua NF-F12 PWM Chromax Black 120mm


Επίσης θα υπάρχει ένα άλλο radiador 240mm (Θα είναι και cpu και gpu στο loop). Ασχολούμαι με 3D renderings τόσο σε εικόνα (vray rhino kai 3ds) αλλά και σε video (lumion) αλλά παίζω και παιχνίδια απαιτητικά αρκετές φορές όπως crysis, the witcher κλπ.
Αν μπορείτες πείτε μου τι προτείνετε και εσείς όσο αφορά τα radiador και fans.

Edited by LethaLHooK
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Σε βρίσκω σωστό στη σκέψη σου και περιτριγυρίζεσαι από κομμάτια που θα είχα και στη δική μου λίστα. Σωστά σκέφτεσαι επίσης και για το πάχος βάσει hardware και αφού μιλάμε για το Define C που έχει μετρημένο airflow τη ψήφο μου θα τη βάλω στο Alphacool.

 

Αν όμως σε 'κερδίσει' το EK τότε θα πρέπει να ψάξεις πολύ τους ανεμιστήρες σου και νομίζω ότι οι Noiseblocker είναι η καλύτερη επιλογή και σε αυτή αλλά και στη περίπτωση του Alphacool. Οι Noiseblocker εξαιρετικοί αλλά και οι Noctua θα με έβαζαν σε σκέψεις ειν' η αλήθεια μιας και είναι οι μαύροι με τα χρωματιστά trims.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση.

Όσο αφορά το radiator κατέληξα στο Alphacool και τώρα σκέφτομαι για τους ανεμιστήρες. Έιμουν ανάμεσα στους Noiseblocker και τους Bequiet να πω την αλήθεια γιατί από όσα διάβασα είναι όντος οι πιο αθόρυβοι, αλλά μάλλον θα πάω για Noiseblocker. 

 

Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι σχετικά με liquidmetal, έχω τώρα στην κατοχή μου τον 7700K. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με θερμοκρασίες, αντίθετος είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά θα ήθελα να τον δοκιμάσω σε πιο ψιλά ρολόγια (5+).
Δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω ξανά liquidmetal. Σε μερικά φόρουμ διαβάζω ότι με τα συνεχή χρόνια χρήσεις της "αλλοιώνει" κάπως το ihs και αυτό θα είναι πρόβλημα. Ισχύ κάτι τέτοιο? Επηρεάζει καθόλου την διάρκεια ζωής του επεξεργαστή? 
Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι σε αλουμίνιο και μετά από καιρό. Στο κουτί της η Coolaboratory, που είναι μια go to λύση, γράφει ότι δε προτείνεται η χρήση της σε αλουμινένιες επιφάνειες, όπως πχ stock ψύκτρες. Τον επεξεργαστή όχι δε θα τον επηρεάσει γιατί το heatspreader του είναι nickel plated χαλκός.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now