MetallicGR

Η πρώτη AMD Navi GPU φημολογείται για τον Ιούνιο

Recommended Posts

Μετά την επιβεβαίωση της AMD, ότι μέσα στο έτος θα δούμε περισσότερα για την Navi αρχιτεκτονική, μαθαίνουμε ότι η πρώτη Navi GPU θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι.

 

Η τωρινή high end GPU της AMD ονομάζεται Radeon VII και είναι ζωντανή απόδειξη της βελτίωσης που μπορούν να φέρουν τα 7nm στην αγορά των καρτών γραφικών, με επιδόσεις που ανταγωνίζονται high end GPU από την NVIDIA όπως την RTX 2080. Η AMD στο keynote της στη CES 2019 επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να κυκλοφορεί νέο hardware βασισμένο στη Navi αρχιτεκτονική αφήνοντας έτσι πίσω την 'παλιά' Vega να υπάρχει μόνο σε μερικούς επεξεργαστές της.

 

Σύμφωνα με αρκετές πληροφορίες, η Navi σχεδιάστηκε παράλληλα όχι μόνο για χρήση σε desktop εφαρμογές αλλά και για τις επόμενες γενιές κονσολών όπως το PlayStation 5 αλλά και το επόμενο Xbox, με δυνατότητα να γίνει scale up και πάνω από τη midrange αγορά, εκεί όπου θα στοχεύσει αρχικά με την υποτιθέμενη ανακοίνωσή της να πραγματοποιείται το καλοκαίρι αντικαθιστώντας πρακτικά μερικές κάρτες γραφικών από τη σειρά RX 500. Προς το τέλος του έτους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενδέχεται να δούμε και μια ακόμα ισχυρότερη υλοποίηση θέλοντας πιθανόν να εκτοπίσει κάρτες όπως την Vega 56.

 

 

 

 

117769-component-brand-guidelines-1260x709.jpg.c94508d6f729d36f33066e99eebc742e.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now