MetallicGR

Η McLaren μας δείχνει το μέλλον των AI race cars

Recommended Posts

Εικόνες από ένα concept ήρθαν στο φως από την κατασκευάστρια υπερ-αυτοκινήτων McLaren η οποία πιστεύει ότι έτσι θα μοιάζουν τα μελλοντικά αγωνιστικά αυτοκίνητα.

 

"We expect the grand prix car of the future to still have four open wheels, drive to the rear and a human in the cockpit. but that’s where the similarities end" είναι μερικές φράσεις που ανέφερε η εταιρία σχετικά με τις προαναφερθείσες εικόνες. Αρχικά η McLaren μας προετοιμάζει ότι δεν θα δούμε το concept πριν το 2050, όμως αναφέρει μερικά στοιχεία για το τι θα περιμένουμε από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τότε. Το concept τρέχει με μηδενικούς ρύπους με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήτων και flexible μπαταριών, ενώ προβλέπονται και μεγάλες αλλαγές τόσο στην ταχύτητα των οχημάτων όσο και στις πίστες. Ένα αγωνιστικό όπως αυτό των φωτογραφιών θα διαθέτει ένα AI σύστημα το οποίο θα μπορεί να προβλέπει τις κινήσεις του οδηγού μαθαίνοντας από το οδηγικό στυλ του παρουσιάζονται στρατηγικές οδήγησης αλλά και πληροφορίες στην οθόνη που θα βρίσκεται στο κράνος του οδηγού. Για παράδειγμα όταν το αυτοκίνητο αντιληφθεί ότι ο οδηγός είναι νευριασμένος τότε αυτό θα φωτίζει κόκκινο, βγάζοντας προς τα... έξω έτσι τα συναισθήματά του.

 

Τα στοιχεία αυτά σίγουρα θυμίζουν βιντεο-παιχνίδι όμως η McLaren θεωρεί ότι αυτή θα είναι η εξέλιξη κατά μια έννοια του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέχρι το τέλος του αιώνα ενώ με την υψηλή τεχνολογία που θα υπάρχει, οι πίστες θα μπορούν να έρθουν ακόμη πιο κοντά στο κοινό, περνώντας μέσα από δημοφιλείς πόλεις με πιο εντυπωσιακό τρόπο.

 

 

 

mclaren-mclextreme-formula-1-concept-designboom-4.jpg.993c470d4e4eb4115899497182edb4f8.jpg

 

 

mclaren-mclextreme-formula-1-concept-designboom-3.jpg.1b4e16f90309f5c4ac4af32427722e92.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now