MetallicGR

Μειωμένες πωλήσεις αναμένει η NVIDIA από τις RTX GPUs

Recommended Posts

Η εταιρία όπως αναφέρθηκε πριν από μερικές ώρες έχει μειώσει τους στόχους της σχετικά με τις πωλήσεις των πρόσφατων καρτών γραφικών κατά 500 εκ. δολάρια.

 

 

Αν και τα αναμενόμενα έσοδα αναμένονται να πέσουν για το 'πράσινο στρατόπεδο', τα συνολικά έσοδα δε φαίνεται να επηρεάζονται αφού η ασχολία της εταιρίας και με άλλους τομείς θα ισορροπήσουν την κατάσταση αρκετά. Το μόνο σίγουρο είναι πως η αγορά των gaming καρτών γραφικών έχει πληγεί σημαντικά και για αυτό ευθύνονται οι "μακροοικονομικές συνθήκες" που πνέουν στην Κίνα, ένας λόγος που αναφέρθηκε και από την Apple που δικαιολογεί τις μειωμένες προσδοκίες που έχουν αυτές οι εταιρίες από πλευράς πωλήσεων.

 

 

Ωστόσο στο κείμενό της η NVIDIA εμφανίζεται ενήμερη για το γεγονός ότι οι καταναλωτές πληρώνουν ένα price premium αγοράζοντας μια τεχνολογία που δεν έχει εφαρμοστεί σε αρκετά παιχνίδια, όπως το AI και το ray tracing και έτσι περιμένουν περαιτέρω μειώσεις τιμών για να προμηθευτούν μια νέα κάρτα γραφικών. Έτσι οι αριθμοί που περιμένει η εταιρία για το οικονομικό έτος του 2019 είναι 2.2 δις δολάρια έναντι του αρχικού στόχου των 2.7 δις δολαρίων. Τους τελικούς αριθμούς θα τους μάθουμε στις 14 Φεβρουαρίου 2019.

 

 

 

small_Jensen-Holding-GeForce-RTX-2060-2.jpg.b4988eb9fa05e5831e369cb26790bdc4.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δε σταματήσουν να χρεώνουν τα ίδια για επιδόσεις παλιότερων gpu's τους, με απλά διαφορετικό όνομα, θα δουν και άλλη μείωση. Ας επιστρέψουν τις gpu τους στα price bracket που πρέπει να είναι να μετά το ξανασυζητάμε(έβγαλαν την 2060 στην ίδια τιμή και στις ίδιες επιδόσεις με μια 1070ti, και ξαφνικά νομίζουν ότι κυκλοφόρησαν ένα νέο προϊόν, εαν η τιμή βρίσκονταν στα 300$ τότε θα μπρούσα να τους δικαιολογήσω).

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, stavros said:

Και θα λέμε ότι το 2019 οι gpu, πήγαν στον θεό γιατί υπήρξε θέμα με τα lab της TSMC. Που θα πάει ίσως κάποια στιγμή να έχουμε φυσιολογικές τιμές σε gpu.

Edited by FeelsBadMan
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

δε θα αγορασεις δερματινο φετος ρε χουανγκ, δε τρεχει και τιποτα.  να ανοιχτει ενας λογαριασμος για το παιδι.....:hehe:

 

παντως γενικα ισχυει αυτο που λεει για τις μακροοικονομικες συνθηκες, το ιδιο επαθε και η apple. λιγοτερες πωλησεις λογο υποτιμησης της τουρκικης λιρας 33% και 700εκ.$ πιο λιγο απο το 2017. το ιδιο εγινε σε κινα, ρωσια, ινδια.

 

το προιον ειναι πολυ καλο ομως και μετα απο χρονια ειδαμε κατι νεο. λιγο τσιμπημενες οι τιμες αλλα τεραστιοι πυρηνες που δεν εχουν σχεση με το παρελθον.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, conroe said:

δε θα αγορασεις δερματινο φετος ρε χουανγκ, δε τρεχει και τιποτα.  να ανοιχτει ενας λογαριασμος για το παιδι.....:hehe:

 

 

Εγώ νομίζω πως είναι τσιφούτης και φοράει συνέχεια το ίδιο :hehe:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Βγήκαν και τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα. Αρκετά κακά νούμερα παρουσίασε η NVIDIA.

 

For fiscal 2019, revenue was $11.72 billion, up 21 percent from $9.71 billion a year earlier. GAAP earnings per diluted share were $6.63, up 38 percent from $4.82 a year earlier. Non-GAAP earnings per diluted share were $6.64, up 35 percent from $4.92 a year earlier.

 

“This was a turbulent close to what had been a great year,” said Jensen Huang, founder and CEO of NVIDIA. “The combination of post-crypto excess channel inventory and recent deteriorating end-market conditions drove a disappointing quarter.

 

“Despite this setback, NVIDIA’s fundamental position and the markets we serve are strong. The accelerated computing platform we pioneered is central to some of world’s most important and fastest growing industries – from artificial intelligence to autonomous vehicles to robotics. We fully expect to return to sustained growth,” he said.

 

https://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-announces-financial-results-for-fourth-quarter-and-fiscal-2019

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now