MetallicGR

Αρκετά περιορισμένη διαθεσιμότητα θα έχει η AMD Radeon VII GPU

Recommended Posts

Πηγές ανέφεραν πριν καιρό πως το πρώτο batch θα περιλαμβάνει λιγότερες από 5.000 κάρτες γραφικών παγκοσμίως και στην Ευρώπη οι αριθμοί θα είναι εξίσου μικροί.

 

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος από το Αγγλικό Overclockers UK έγραψε στο forum της εταιρίας λέγοντας πως στην αγγλική αγορά θα διατεθούν περίπου 100 Radeon VII συνολικά, από τις οποίες ένα μεγάλο μέρος το έχει 'κλείσει' το OCUK λόγω της enthusiast κοινότητας που το ακολουθεί. Αντίστοιχα άλλα Ευρωπαϊκά media όπως το Cowcotland έγραψαν πως Γαλλία και Ισπανία θα λάβουν από 20 κομμάτια η καθεμία, ένας αρκετά μικρός αριθμός που σημαίνει πως η GPU είναι πιθανόν να βγει out of stock μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας.

 

Σε αρκετά καταστήματα η GPU εθεάθη με τιμές 739€ μετά ΦΠΑ, αρκετά υψηλότερα από την MSRP της AMD, όμως ακόμη οι αριθμοί που θα διατεθούν τελικά στην αγορά ίσως αλλάξουν μετά τις πρώτες ημέρες. Επιπρόσθετες... φήμες θέλουν τους AIBs να "ξέμειναν" από χρόνο και έτσι δε σχεδίασαν custom υλοποιήσεις οπότε όλες οι Radeon VII που θα κυκλοφορήσουν θα βασίζονται στο σχέδιο που έδειξε κατά την παρουσίασή της η AMD.

 

Η Radeon VII είναι η πιο πρόσφατη υλοποίηση της Vega αρχιτεκτονικής της AMD η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου και θα φέρει μεταξύ άλλων επιδόσεις κοντά στα επίπεδα μια RTX 2080, ενώ θα κατασκευάζεται στην ολοκαίνουρια λιθογραφία των 7nm της TSMC, στην οποία θα περάσουν σχεδόν όλα τα προϊόντα της μέσα στο έτος. Φυσικά όσον αφορά τα διαθέσιμα κομμάτια που διατίθενται στην αγορά, δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση και έτσι αναμένουμε τις εξελίξεις μετά τη πρώτη εβδομάδα των πωλήσεων.

 

 

 

AMD-Radeon-Vega-VII-GPU-Official-Presentation_13.thumb.jpg.dcb994e0412cdc97b0eb2fbaa155d1a3.jpg.1e17ed2ab85ea16188e5bc83ae239345.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

απο κανα δυο review που διαβασα προχειρα, τα πραγματα ειναι εκει που περιμεναμε και χειροτερα θα ελεγα. επισης πολυ μεγαλη καταναλωση σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το Χε$%νε το θέμα και η AMD βγάζει ( για να προλάβει και γω δεν ξέρω τι ) ότι ναναι . Τι τα θέλουν καλά δεν ήταν στην midle Range κατηγορία μια χαρά τα πηγαίνανε. Μετά απο κοντά μια 10ετία με AMD για 1η φορά θα πάω πλέον σε Nvidia και ας έχουν όσο θέλουν ( μια 2060 δεν με χαλάει αλλά και μακροπρόθεσμα μια 2070 είναι υπεραρκετη για τα πάντα) σύμφωνα με τα δικά μου  γούστα πάντα, και το Hardware μου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now