MetallicGR

Δημοφιλείς iOS εφαρμογές 'ένοχες' για data harvesting

Recommended Posts

Αρκετά μεγάλες εταιρίες των οποίων οι εφαρμογές βρίσκονται στο App Store βρέθηκαν να καταγράφουν χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών τις οθόνες των iPhone.

 

Αρκετές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε συλλέγουν και αξιοποιούν με διάφορους τρόπους δεδομένα από τη συσκευή μας, όπως τη χρήση που τους κάνουμε, τα links που πατάμε και το πόση ώρα μένουμε σε μια επιλογή, όμως η καταγραφή της οθόνης με ότι συνεπάγεται αυτό είναι ίσως ένα βήμα παραπέρα από τα συνηθισμένα.

 

Σύμφωνα με έρευνα του TechCrunch, αρκετά δημοφιλείς εφαρμογές στον χώρο της εστίασης φαίνεται πως συλλέγουν πέρα από τα κλασικά δεδομένα και πλήρες session replay από τις εφαρμογές για να γίνει πιο εύκολη η διόρθωση πιθανών bugs από τους developers. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται όμως είναι αρκετά ευαίσθητες και μιας και αναφερόμαστε στον χώρο της εστίασης, πληροφορίες όπως δεδομένα πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών είναι εξίσου εκτεθειμένα. Ανάμεσα στις εφαρμογές περιλαμβάνονται αεροπορικές εταιρίες και εφαρμογές εύρεσης ξενοδοχείων.

 

Μερικές από τις εταιρίες απάντησαν στα media λέγοντας πως η συλλογή των πληροφοριών βρίσκεται εντός των όρων χρήσης που έχουν αποδεχτεί οι χρήστες των υπηρεσιών, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις όπως της Singapore Airlines δεν είναι δυνατή η εύρεση αυτών των τμημάτων στο privacy policy τους.

 

 

Screen-Shot-2019-02-06-at-3_56.57-PM.jpg.585eae26eff14df9e5cc769ae678aaee.jpg

 

 

5621409862_4d6ed89ea8_b.jpg.5673dfb9f006c31ac68b424514c4c7e8.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now