MetallicGR

AMD Navi: Προς το τέλος του έτους φημολογείται η νέα σειρά GPU

Recommended Posts

Η νέα σειρά καρτών γραφικών της AMD αναμένεται προς το τέλος του έτους σύμφωνα με πληροφορίες τόσο της AMD όσο και ανεπίσημα στοιχεία.

 

Κατά την παρουσίαση της Radeon VII, ή αλλιώς της πρώτης GPUs των 7nm που κυκλοφόρησε η AMD στις 7 Φεβρουαρίου η εταρία ανέφερε πως μέσα στο έτος θα μάθουμε περισσότερα και για τη νέα γενιά των Navi, της αρχιτεκτονικής που θα διαδεχθεί την Vega με υλοποιήσεις τόσο στο high end κομμάτι της αγοράς, όσο και στο mainstream με πιο προσιτές υλοποιήσεις.

 

Ο λόγος για τη σειρά RX 3000 που θα διαθέτει τουλάχιστον 3 μοντέλα για αρχή τα οποία θα κατασκευάζονται στα 7nm από την TSMC και θα έχουν υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τις Polaris του τωρινού lineup. Η φμηολογούμενη Radeon RX 3080 θα ενσωματώνει τον Navi 10 core μαζί με 8GB GDDR6 video μνήμης και TDP 150 Watt με προτεινόμενη τιμή τα $249 USD. Αυτή η κάρτα θα έρθει να αντιμετωπίσει την RTX 2070 και την GTX 1080 από την ομάδα της NVIDIA και σε κάθε περίπτωση βλέπουμε την τωρινή Radeon VII να μην απειλείται από καμία Navi GPU, για την ώρα.

 

Ένα σκαλί κάτω θα βρούμε την RX 3070 που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την RTX 2060 και την GTX 1070 με τον Navi 12 πυρήνες, 8GB GDDR6 μνήμη και 120W TDP με προτεινόμενη τιμή $199 USD. Η μικρότερη όλων θα είναι η RX 3060 που σύμφωνα με την φήμη που αιωρείται στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες θα ενσωματώνει και αυτή 8GB GDDR6 μνήμη, τον Navi 12 πυρήνα και τις επιδόσεις της GTX 1060 με TDP μόλις 75W.

 

Φυσικά όπως αναφέρουμε και σε άλλες φήμες, οι εν λόγω πληροφορίες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν με επιφυλάξεις, καθώς τα τελικά προϊόντα εάν αληθεύουν ενδέχεται να διαφέρουν από τα πραγματικά τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και τιμής.

 

 

 

 

amd-radeonvii-navi.jpg.264d0bc2f516104294032bfae38d3211.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο να το πιστέψω, ότι θα την δουμε σε τόσο χαμηλή τιμή, αλλά από την άλλη, ένα χρόνο μετά είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για να επανορθόσουν για την ανταγωνιστική παρουσία τους στην αγορά gpu.

 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, MetallicGR said:

Ένα σκαλί κάτω θα βρούμε την RX 3070 που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την RTX 2060 και την GTX 1070

Να βάλουμε μέσα και την GTX1660ti να είμαστε μέσα ?

Link to comment
Share on other sites

Αργούνε, αλλά μάλλον θέλουν να βγάλουν το κόστος-απόσβεση των HBM2 στις Vega VII. Ανάλογα με τα benchmarks που θα βγούν με βλέπω σε ένα χρόνο περίπου να αλλάζω την R9 280X μου με μια RX 3080 και να επιστρέφω σε full υδρόψυξη. Βέβαια περιμένω την 3080 στα 300-350$ και όχι στα 249$, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ελπίζω να μην με απογοητεύσει η AMD. Παίζει πάντως το HMB2 να είναι μεγάλο κομμάτι-αιτία που η Vega VII έχει τέτοια τιμή και δεν είναι τόσο ανταγωνιστική όσο θα θέλαμε. Άντε να δούμε θα ταράξουν τα νερά οι Navi;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now