MetallicGR

Νέο BIOS φέρνει UEFI support στη Radeon VII

Recommended Posts

Μετά τις πρώτες αναφορές πως η Radeon VII δε φέρει UEFI BIOS support κάνοντας έτσι πιο αργό το boot η AMD έρχεται με σχετική απάντηση.

 

Η απουσία UEFI, της υποστήριξης δηλαδή του Unified Extensible Firmware Interface μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα μοντέρνα συστήματα πυ όμως για καλή τους τύχη διαθέτουν το Compatibility Support Module ή αλλιώς (CSM) για legacy λειτουργίες. Το βασικότερο είναι το αργότερο boot του υπολογιστή μιας και η διαδικασία του POST απαιτεί την εκκίνηση του CSM (module) και κατ' επέκταση του legacy BIOS της κάρτας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του boot. Από πλευράς επιδόσεων το νέο BIOS που διέθεσε η AMD δε θα έχει κάποια αρνητική ή θετική αλλαγή, όμως σε αρκετά συστήματα το POST θα γίνει ταχύτερο.

 

Την ίδια στιγμή, μετά το άκουσμα της απουσίας του UEFI support η AMD εξέδωσε μια ενημέρωση προς τον τύπο λέγοντας πως ξεκίνησε τη διάθεση των νέων BIOS στους AIBs ενώ για τη ταχύτερη ενημέρωση των καρτών, ετοιμάζει και έναν one click installer για την ενημέρωση των καρτών γραφικών εύκολα από όλους τους κατόχους.

 

 

AMDRadeon7-580x358.jpg.ef92a01196440e1d6255dd0ee9918018.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now