MetallicGR

Σε ενοποιημένο περιβάλλον Xbox - PC ίσως στοχεύει η Microsoft

Recommended Posts

Η Microsoft πραγματοποιεί μεγάλα βήματα στη δημιουργία ενός ενοποιημένου περιβάλλοντος για το Xbox και τα Windows κάτι που γίνεται προφανές μέσα από μια πρόσφατη build.

 

Μερικές από τις πιο πρόσφατες preview builds των Windows 10 έρχονται με μια ειδική έκδοση του survival παιχνιδιού State of Decay αφήνοντας τους χρήστες να αναφέρουν τα όποια προβλήματα συναντήσουν. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια σαφής οδηγία για το πως μπορεί να γίνει η εκτέλεση του παιχνιδιού δημιούργησε προβληματισμούς στη κοινότητα και αρκετοί προγραμματιστές άρχισαν να ψάχνουν τα game files για να ανακαλύψουν περισσότερα. Μαζί με τις preview builds έρχονται και τα Microsoft Gaming Services, μια σειρά εφαρμογών που έχουν αρκετά κοινά με αυτές που τρέχουν στο Xbox One.

 

Τα ευρήματα του Brad Sams, ειδικού στα θέματα των Windows αποκάλυψε μερικά στοιχεία που δείχνουν πως μια από τις πιο πρόσφατες preview builds δίνουν μαζί μια έκδοση του State of Decay, η οποία 'κατεβαίνει' από τους servers του Xbox. Συνεχίζοντας αναφέρει πως όλη η εγκατάσταση μαζί με τα αρχεία του παιχνιδιού έχουν την κατάληξη .xvc, που αν και δεν είναι γνωστή στον χώρο των Windows, είναι ένα filename που εισήχθη το 2013 με την κυκλοφορία των πρώτων παιχνιδιών για το Xbox One, ενώ η εγκατάσταση του game μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του PowerShell.

 

Αυτά λοιπόν φέρνουν τις δύο πλατφόρμες πιο κοντά και οι πρώτοι που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις 'ομοιότητες' θα είναι οι game developers που θα στοχεύσουν με ένα πακέτο δύο πλατφόρμες ταυτόχρονα,  ένας συνδυασμός αρκετά πιο δελεαστικός από τον ανταγωνισμό, εάν συνυπολογίσουμε την δημοφιλία των Windows.

 

 

 

Xbox-One-X_CnslCntlr_Hrz_ANRTlt_GrdBG_96PPI_V2_RGB-1-1-800x496.jpg.c1439731b1c9d8eec2444ee697214f69.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now