George_o/c

Intel 32nm Gulftown CPU και X58 boards : Μύθος ή πραγματικότητα ?

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT]Πλέον μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η πλατφόρμα Χ58 ήρθε για να μείνει ! Η Intel σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός νέου 32nm εξαπύρηνου επεξεργαστή τον επόμενο χρόνο. Τώρα θα μου πείτε, εντάξει και που είναι τα καλά νέα ? Μας χαροποίησε λοιπόν ιδιαίτερα το γεγονός ότι το συγκεκριμένο chip θα συνεχίζει να υποστηρίζεται από το X58 chipset. To socket λογικά θα παραμείνει ίδιο (LGA 1366), με τον 32nm εξαπύρηνο επεξεργαστή να αποτελεί αδιαμφισβήτητα high-end λύση για τον υποψήφιο αγοραστή. Το ερώτημα που τίθεται όμως, είναι αν η Intel μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημα ότι ο Gulftown 32nm επεξεργαστής θα δουλέψει απροβλημάτιστα σε όλα τα ήδη υπάρχοντα X58 boards.

2-10-0932nmintel.jpg

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Intel ακόμα δεν έχει την τελική μορφή του επεξεργαστή και ότι επιβάλλεται να γίνει διασταύρωση της θεωρίας αυτής με την υποδομή της τρέχοντος έκδοσης του Χ58 ! Aν οι κατασκευαστές μητρικών καρτών ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Intel τότε το εγχείρημα είναι σαφώς κάτι παραπάνω από θεμητό. Δυστυχώς όμως δεν σας εγγυάται κανείς, ότι το Χ58 board που αγοράστηκε το 2008 / 2009 θα δουλέψει με τον Gulftown.

westmere2.jpg

Όμως υπάρχει και η θετική πλευρά στο θέμα μας. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες εκτιμήσεις, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε τις μνήμες του συστήματός σας και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και μητρική (όπως προαναφέραμε δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει σε όλες) ! Ωστόσο, σίγουρα με την κυκλοφορία του Gulftown θα έρθουν και νέα - καλύτερα revisions του Χ58, με αποτέλεσμα τα πράγματα να αλλάξουν έτσι και αλλιώς.

Το ζουμί που δύναται λοιπόν κάποιος να βγάλει απ'τα παραπάνω, είναι ότι είναι εφικτό να λειτουργήσουν Gulftown CPUs σε ορισμένα Χ58 boards που κυκλοφορούν τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλως να μας ερθουν,το θεμα ειναι οτι παλι δεν θα υπαρχει software που να εκμεταλευεται σωστα τις δυνατοτητες πολυπηρηνων cpu ποσο μαλλον ενος 6πυρηνου.

1.στην πρωτη φωτο που στηριζεται ο ανεμηστηρας του cooler ?????????

2. χα γιατι βαλανε ετσι το sata cable?

Link to comment
Share on other sites

1) Πανω στο κουλερ

2) Γιατι προς τα κει εχουν angle τα καλωδια σατα. Τωρα θα μου πεις γιατι δε βαλανε μη angled...ε ρωτα τους :P

Πολυ καλα νεα, αν και με 200? το κομματι και να λεω κι ευχαριστω για Χ58 mobo... φχαριστω δε θα παρω :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now