MetallicGR

Custom AI Chips ίσως σχεδιάσει το Facebook

Recommended Posts

Τα σχέδια για τη κατασκευή ενός AI συστήματος αποκάλυψε ο αναλυτής του Facebook Yann LeCun στο International Solid State Circuits Conference.

 

O LeCun στο λόγο του είπε πως "δε θέλουμε να αφήσουμε καμία πέτρα αγύριστη, ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένας να τις γυρίσει", αναφερόμενος στο AI και το πως δεν υπάρχουν αρκετές εταιρίες με αυτή τη τεχνολογία σε 'χρηστικό' στάδιο για την ώρα. Αυτά τα είπε στο International Solid State Circuits Conference στο Σαν Φρανσίσκο ωστόσο λεπτομέρειες για το πως τι ακριβώς θέλει να φτιάξει το Facebook παραμένουν ασαφείς.

 

Μεγάλες εταιρίες όπως αυτή του άρθρου έχουν βλέψεις να βελτιώσουν τις μεθόδους ελέγχου της πλατφόρμας τους, όμως η αγορά των μικροεπεξεργαστών δείχνει αρκετά στάσιμη χωρίς breakthrough αρχιτεκτονικές αυτή την ώρα ειδικά για εφαρμογές που αφορούν το AI και το machine learning. Σε αυτόν τον σκοπό έρχονται να βοηθήσουν μέχρι έναν βαθμό οι κάρτες γραφικών κλείνοντας το μάτι ιδίως στην NVIDIA που κατέχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με αντίστοιχα προϊόντα. Φυσικά μεγαλύτερες εταιρίες όπως η Google και το Facebook μπορούν να αποκοπούν από τις εταιρίες του hardware δημιουργώντας τις δικές τους custom λύσεις, όπως θέλει να κάνει ο Yann LeCun, βασικός AI ερευνητής του Facebook.

 

 

 

GettyImages-961970568-1-640x363.jpg.8c0cdaec97fcef64cb1e59c0846a0abd.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now