MetallicGR

Hackers εκμεταλλεύονται συστήματα της ASUS για να μολύνουν δεκάδες PC

Recommended Posts

Επίθεση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στον server που τρέχει το ASUS Live Update tool έδειξε πως αρκετά συστήματα μολύνθηκαν από malware.

 

Η είδηση έρχεται από το Kaspersky Lab που εντόπισε μια αλυσιδωτή επίθεση στο Live Update Utility της ASUS, μια εφαρμογή που ελέγχει το σύστημα για νέες εκδόσεις των προγραμμάτων της ASUS. Όπως δείχνουν οι πληροφορίες η επίθεση έγινε μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου του 2018 και στόχος ήταν αρχικά οι servers του εργαλείου και στη συνέχεια το injection κακόβουλου λογισμικού σε όσα συστήματα τρέχουν με ASUS hardware, εκεί όπου βρίσκουμε συνήθως εγκατεστημένο το λογισμικό.

 

Σύμφωνα με την Kaspersky, πάνω από 57.000 χρήστες κατέβασαν και εγκατέστησαν μια τροποποιημένη έκδοση του Live Update εργαλείου το οποίο περιελάμβανε backdoors στα συστήματά τους, ενώ το κακόβουλο λογισμικό αναγνώριζε τους χρήστες από την μοναδική διεύθυνση MAC των ελεγκτών δικτύου. Σύντομα η εταιρία θα δημοσιεύσει και ένα τεχνικό άρθρο σχετικά με το θέμα ενώ με περαιτέρω έρευνα η επίθεση δείχνει να συνδέεται με το γεγονός του ShadowPad από το 2017 και αναφέρονται στη νέα επίθεση με το όνομα ShadowHammer.

 

 

2019-03-25-image-27.jpg.bc818bcbcc4c64f5101e24be2888b682.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now