George_o/c

CeBIT 2009: Biostar TPower X58A !

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/548ea091a7c707.jpg[/wrapleft]Χθες το πρωί η Biostar ανακοίνωσε μία νέα, βελτιωμένη Χ58 motherboard που ανήκει στην high-end σειρά "TPower" της εταιρείας. Το νέο board, TPower X58A, προσφέρει ένα εκπληκτικό 12+2-phase power design μαζί με Japanes PS all solid πυκνωτές. Βέβαια δεν έγιναν μόνο αυτές οι αλλαγές, αλλά και άλλες όπως τα βελτιωμένα ψηφιακά debug LEDs ή τα - γνωστά πλέον - "quick switches" με τα οποία η εμπειρία του extreme overclocking απλοποιείται αρκετά. Τώρα, ανάλογα με το αν το cpu load είναι στο idle ή το maximum, το board έχει την δυνατότητα να κλείνει τα power circuits που δεν χρειάζονται, με αποτέλεσμα την μείωση κατανάλωσης και την αύξηση της αποδοτικότητας σε περιπτώσεις αύξησης του load αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, από tests που έφεραν εις πέρας οι ίδιοι, απέδειξαν ότι με το TPower X58A ο χρήστης δύναται να εξοικονομήσει μέχρι και 80% ενέργεια σε σχέση με άλλα boards !

Από που όμως πηγάζει όλη αυτή η ενέργεια και μάλιστα με τόσο μεγάλη σταθερότητα ? Μα φυσικά από το 12-phase VRM design, το οποίο χρησιμοποιεί Japanese PS solid πυκνωτές και low RDS Mosfets. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι αυτό είναι το "κεντρικό σημείο" στο οποίο "ποντάρει" η Biostar για να προωθήσει το TPower X58A.

Θεωρείται σωστό να αναφέρουμε βέβαια και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του motherboard, όπως :

  • 3 θύρες PCI-E 2.0 x16 @ x16/x16/x4 bandwidth, κατάλληλα για dual-GPU SLI & CrossFire
  • 1 θύρα PCI-E 2.0 x1
  • 2 θύρες PCI
  • 8 θύρες USB
  • 6 θύρες μνήμης που δέχονται μέχρι 24GB DDR3 @ 2000MHz !

Δεν έχει ακουστεί τίποτα ακόμα αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Biostar για την premium αυτή έκδοση της TPower X58 ούτε και για την διαθεσιμότητα, όμως λαμβάνοντας υπόψην ότι η απλή X58 κοστίζει $270 στην αγορά της Αμερικής, θα κοστίζει περισσότερο.

biostar_tpower_x58a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now