Thanos1

Ερώτημα σχετικά με disk cloning HDD - HP laptop σε SSD - Samsung EVO ..

Recommended Posts

Καλησπέρα  σε  όλους  ,

 

Ξέρει  κανείς  άν  μετά  την  μεταφορά  κλώνου   μηχανικού  σκληρού  δίσκου  από  LAPTOP  συγκεκριμένα  μάρκας  HP   σε  SSD  Samsung ( όχι NVME  κλασσικό .. ) ίδιας  χωρητικότητας   θα  δουλεύει  σωστά  το  RECOVERY  partition  που  συνήθως  είναι  εργοστασικά  φτιαγμένο  με  την  αγορά  του  φορητού ???

Σκέφτομαι  να  χρησιμοποιήσω το  macrium  reflect  γιατί  το  Data  Migration  της  Samsung  μεταφέρει  ΜΟΝΟ  το  C  .... Το  θέμα  είναι  αξίζει  να  ασχοληθείς  να  βρείς  τρόπο  μεταφοράς  

και  αυτού  του  partition  ή  τελικά είναι  δώρο  άδωρο ??? 

Edited by Thanos1
Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις τη διαδικασία με το Macrium δε βρίσκω λόγο να μη σου αντιγράψει το partition. Βέβαια μπορείς να φτιάξεις recovery disks μέσα από το laptop και μετά να διαγράψεις τελείως το partition για να μη σε νοιάζει. Έτσι εάν θέλεις για κάποιο λόγο να το επαναφέρεις στα εργοστασιακά windows και settings το μόνο που θα χρειαστείς θα είναι το recovery disk, που μπορεί να είναι στη μορφή USB stick για παράδειγμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστος ο MetallicGR

Να πω με  την σειρα μου να χτυπησεις πρωτα ένα backup
αν οχι ολο ολοκληρο τον δισκο, εστω τα αρχεια που σε νοιαζουν πιο πολύ από όλα.

Δεν ξέρω κανένα από τα 2 προγράμματα σορού, χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρονιά το HDClone της Miray στην δουλεια και είμαι απολυτά ευχαριστημένος! Δεν έχω συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετώπιζα ήταν καθαρά από τα προηγούμενα λογισμικά (καποιοι απλα δεν θελουν να πουνε ναι στο φορματ!) που έκανα κλώνους στους καινούργιους δίσκους.
Στο
HDClone έχει αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις cloning, θες όλο τον δίσκο? Θες το παρτισιον του? Κοκ. Επιλέγεις και προχωράς.

Δεν έχουν θέμα τα μέσα αποθήκευσης που θα κάνεις
cloning, oσο ο SSD θα μπει στο ίδιο ακριβώς μηχάνημα, δεν έχει κανένα πρόβλημα.  κουμπώνεις τους σκληρούς δίσκους και απλά τρέχεις το πρόγραμμα, από την πηγή προς στον στόχο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now